BATI ŞERİA SİYONİST KOMPLOLARA MEZAR OLACAK (ANALİZ)

Batı Şeria şehirlerindeki mevcut duruma ve bu şehirlerdeki Filistinlilerin Gazze Şeridi ve kuşatma altındaki Filistinlilerle koordinasyonuna değinen Filistin İslami Cihad Hareketi, Batı Şeria'nın Siyonist planlarının mezarlığı olduğunu ve Filistinli kahramanların Batı Şeria'da, Siyonist rejimin başbakanı Neftali Bennett'in "Yahuda" ve "Samara" adında bir bölge yaratma hayali planının sonunu getireceklerini söyledi. 

Görüntülenme: 1205 Tarih: 09 Ekim 2021 20:27
BATI ŞERİA SİYONİST KOMPLOLARA MEZAR OLACAK (ANALİZ)

Gazze'de konuşan üst düzey İslami Cihad liderlerinden Halid el Bataş Gazze'nin Filistin Ulusal Planı'nın komutasında rol oynamasını engellemenin başarısızlığa yol açacağını çünkü Batı Şeria'nın Siyonist projenin mezarlığı olacağını vurguladı. 

Halid el Bataş'ın Batı Şeria ile ilgili sözleri mevcut durumda çok önemlidir.  Çünkü bu bölgenin Filistinlileri, Siyonist rejime karşı Filistinliler arasında direniş ve dayanışma ihtiyacını her zamankinden daha fazla vurguluyor ve özellikle Gazze Şeridi'nde Siyonistlerin Filistinlilere yönelik suç ve cinayet planlarına karşı harekete geçilmesi çağrısında bulunuyor.

Aslında Batı Şeria Filistinlileri arasında böyle bir istek ve duygu, Filistin direnişinin "Kudüs'ün Kılıcı" operasyonunda etkili olması ve Siyonist saldırganlığı bir kez daha püskürttüğü on iki günlük savaşın olumlu sonuçlarından biridir. Direniş, bu operasyonla Siyonist rejimin ordusunu ve sözde "Demir Kubbe" olarak bilinen hava savunma sistemlerini bir yenilgiye daha uğratmış ve böyle hayali bir kubbeye ölümcül darbeyi indirmişti. Bu öyle bir yenilgiydi ki, Siyonist rejim bu kubbeyi ​​onarmak ve sağlamlaştırmak için bir kez daha ABD hükümetinin yardımı talep etti. Böylece Filistinlileri her zamankinden daha fazla Filistin direniş gruplarının zaferinin farkına vardı ve Filistin Özerk Teşkilatının başarısızlığını daha net gözler önüne serdi. 

 Böyle bir zafer , Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş gruplarının Siyonist rejimin savunma ve askeri gücüne karşı direnişinin ve dayanıklığının etkinliğine her zamankinden daha fazla inanmalarına neden oldu.Aynı zamanda İsrail'e karşı  üstünlüğü ve zafer ile  daha fazla gurur duymalarını sağladı.  Bu nedenle son haftalarda Siyonist rejimin Batı Şeria'da Filistinlileri daha fazla kontrol altına almak ve bastırmak için Filistin Özerk Yönetimi ile güvenlik koordinasyonu gibi çabalarının iki katına çıktığına tanık olduk.

Siyonist Rejim İsrail  Savaş Bakanı Benni Gants'in son olarak Batı Şeria'ya yaptığı ziyaret ve Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi de bu çerçevede gerçekleşti. 

Bu yüzden Halit el Bataş'ın sözleri bu ortamda ve zeminde daha fazla anlaşılır ve anlamlı hale gelmektedir. Bataş şöyle bir vurguda da bulundu: " Batı Şeria ve Kudüs şehitlerinin kanı harmanlandı çünkü Filistin hareketinin ekseni ister Gazze'de ister Batı Şeria'da olsun Kudüs ve mübarek Mescid-i Aksa'dır ve Filistin'in birlik unsuru da bu meselede yatmaktadır. "

Bu nedenle İslami Cihat Hareketi'nin bu kıdemli üyesi, Siyonist rejim İsrail ile savaşın başlığının Kudüs olduğu gerçeğine odaklandı ve Kudüs Kılıcı savaşının en önemli sonucunun da  Filistin halkının birliğine vurgu yapması olduğunu belirtti.  

Buna ilaveten Halit Bataş, konuşmasında, aslında  bu birliğin iyi bir sonuç doğuracağını sonucun da  gerçekte  Siyonist Rejim için şom bir kader olduğunu  Filistinliler arasındaki birlik ve kenetlenmenin  durumun patlamasına yol açacağını vurguladı. 

parstoday

Yorumlar