SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜSLÜLERE SALDIRDI

Dün gece yahudi yerleşimcilerden bir grup işgal altındaki Kudüs'ün Babu'l-Amud bölgesinde Kudüslü gençlere saldırırken, siyonist işgal güçleri de yine aynı bölgede Filistinli bir genci tutukladılar.  

Görüntülenme: 1157 Tarih: 09 Ekim 2021 01:00
SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜSLÜLERE SALDIRDI

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimciler bazı Filistinli gençlere Babu'l-Amud bölgesinde bulundukları sırada saldırı gerçekleştirdiler. 

Babu'l-Amud bölgesinde aynı zamanda işgal güçlerinden ve özellikle de süvari timlerinden çok sayıda işgalcinin yayıldığı, bu bölgede işgal güçlerinin bir genci tutukladıkları belirtildi. 

İşgal güçlerinin bu bölgede yayılmasının, işgal mahkemesinin Filistinlilerden tepkiler olabileceği endişesiyle yahudilerin Mescidi Aksa'da sessizce ibadet edebileceklerine dair kararından geri adım atmasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren de Eski Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın bütün kapılarında işgal güçlerinin yoğun bir şekilde etrafı sardıkları görülüyor. Bu arada Kudüslü ailelerin de çocuklarıyla ve gençleriyle birlikte Mescidi Aksa'da namaz kılmak için buraya akın ettikleri gözlemlendi. Bu akın sebebiyle Mescidi Aksa'nın haremi içinde büyük bir kalabalığın toplandığı görüldü. 

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescidi Aksa'da ribat (nöbet) tutulması amacıyla muhtelif aktivistler ve ileri gelen şahsiyetler tarafından çağrılar yapılmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar