SİYONİST MEDYA FİLİSTİN KAMUOYUNU YANILTIYOR

Filistin'in ileri gelen avukatlarından Halid Zebarika, yahudilerin Mescidi Aksa'da sessizce ibadet etmelerine izin veren mahkeme kararının iptal edildiği konusunda İsrail medyasının kamuoyunu yanılttığı iddiasında bulundu.  

Görüntülenme: 1150 Tarih: 09 Ekim 2021 23:43
SİYONİST MEDYA FİLİSTİN KAMUOYUNU YANILTIYOR

Av. Zebarika, kişisel facebook sayfasından yaptığı açıklamada henüz Sulh Mahkemesi'nin yahudilerin Mescidi Aksa'da sessizce ibadet etmelerine iznini iptal anlamına gelen bir karar verilmediğini belirtti. 

Av. Zebarika, Kudüs Bölge Mahkemesi'nin dün (8 Ekim Cuma) akşam verdiği kararın yahudilerin sessizce ibadet etmelerini ilkesel olarak teyit ettiğini ve tehlikenin daha da artmasına neden olduğunu vurguladı. 

Zebarika, özellikle son dönemde yahudilerin Mescidi Aksa sahasında yaptıkları talmudi ayinlerin polis tarafından korunmasının, işgal yönetiminin mevcut durumu değiştirmek için bir yöntem değişikliğine gittiğini gösterdiğine dikkat çekti. 

İsrail medyasında yayınlanan haberlerde Kudüs Bölge Mahkemesi'nin yahudilerin Mescidi Aksa'da sessizce ibadet edebileceklerine dair Sulh Mahkemesi kararını iptal ettiği belirtilmişti. 

Yahudi yerleşimciler her hafta pazar sabahından başlayarak perşembe akşamına kadar polis himayesinde farklı gruplar halinde ve farklı zamanlarda Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenliyor. Bu baskınlarında aynı zamanda talmudi ayinler adı verilen birtakım dini ritüeller ve ibadetler de yapıyorlar. Müslümanların tepkileri sebebiyle fanatik hahamlardan Aryeh Lippo'ya polis tarafından yasak konması üzerine bu şahıs mahkemeye başvurarak yasağın kaldırılması talebinde bulunmuştu. Kudüs'teki Sulh Mahkemesi hakimi de, yahudilerin Mescidi Aksa sahası içinde sessizce ibadet etme haklarının olduğu ve Lippo'nun yaptığının da suç kategorisine girmediği kararı vermiş, polisten de bu kişiye uygulanan yasağın kaldırılmasını istemişti. 

İsrail medyası, İsrail polisinin bu kararla ilgili bir temyiz davası açtığı ve Kudüs Bölge Mahkemesi'nin de dün akşam verdiği bir kararla Sulh Mahkemesi'nin kararını iptal ettiği yönünde haberler yayınladı. Ancak siyonist medyada yer alan bu haberlerle ilgili açıklama yapan Av. Halid Zebarika iddialar karşısında ihtiyatlı olunması tavsiyesinde bulunarak henüz Sulh Mahkemesi'nin kararının iptali anlamına gelecek bir karar çıkmadığını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar