SİYONİST YERLEŞİMCİLER EL HALİL'DE TERÖR ESTİRİYOR

Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerden zorla gasp edilen arazilerin üzerine inşa edilen yerleşim merkezlerine yerleştirilen yahudi yerleşimcilerin çeteleri bölgede yine terör estirmeye devam ediyor.  

Görüntülenme: 982 Tarih: 08 Ekim 2021 02:59
SİYONİST YERLEŞİMCİLER EL HALİL'DE TERÖR ESTİRİYOR

Bugün (8 Ekim Cuma) sabah da Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil bölgesinde Filistinlilere saldırdıkları ve onlarca zeytin ağacını söktükleri haber verildi. 

Görgü tanıkları, yerleşimci çetelerin El-Halil'in güneyindeki Zahiriyye kasabasına bağlı Zenuta mıntıkasında Filistinli çobanlara saldırması sonucu bir Filistinlinin bedeninde şişmeler ve morluklar meydana geldiğini dile getirdiler. 

Zenuta Köy Meclisi Başkanı Fayiz Et-Tall, 20 kişilik bir yerleşimci çetesinin Zenuta'nın bozkırlarında Filistinli çobanlara saldırdıklarını, bunun sonucunda Said El-Hudayrat adlı bir çobanın yaralandığını, bedeninde şişmeler ve morluklar meydana geldiğini ve tedavi için hastaneye kaldırıldığını söyledi. 

Filistinlilerin yerleşimci çetelerine karşı çıkmaları üzerine de işgal güçlerinin müdahalede bulundukları ve Sami El-Hudayrat adlı çobanı tutukladıkları belirtildi. 

Zenuta köyü ahalisi sık sık yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çetelerinin saldırılarına maruz kalıyor. 

El-Halil'in kuzeydoğusundaki Terkumiya kasabasına bağlı Et-Tibe köyünde de yine yerleşimci çetelerin 100 zeytin ağacını kırdıkları ve söktükleri haber verildi. 

Süleyman isimli bir çiftçi, yerleşimci çetelerinin Et-Tibe mıntıkasında arazilere dalarak üç yaşlarında 100 zeytin ağacını tahrip ettiklerini dile getirdi. 

İşgalci askerler tarafından özellikle himaye edilen yerleşimci çeteler sürekli Batı Şeria bölgesinde terör estiriyor, Filistinlilerin arazilerine zarar veriyor, kendilerine saldırıyor, ağaçlarını tahrip ediyor ve sürülerini çalıyorlar. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar