İŞGALCİ İSRAİL'İN MESCİDİ AKSA KARARI YENİ BİR İNTİFADAYA SEBEP OLABİLİR

 

Görüntülenme: 1241 Tarih: 08 Ekim 2021 15:55
İŞGALCİ İSRAİL'İN MESCİDİ AKSA KARARI YENİ BİR İNTİFADAYA SEBEP OLABİLİR

İsrail işgal rejiminin, yahudilerin Mescidi Aksa içinde sessizce ibadet edebileceklerine dair karar vermesi üzerine açıklama yapan Mescidi Aksa hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri, işgal yönetiminin Mescidi Aksa hakkında vereceği herhangi bir kararın geçersiz ve tamamen yasa dışı olduğunu dile getirdi. İşgal yönetiminin yahudilerin Mescidi Aksa'da ibadet etmeleri konusu dahil bu mabetle ilgili herhangi bir konuyu sorgulama ve hakkında karar verme yetkisinin bulunmadığını ifade etti.

İkrime Sabri, siyonist yönetimin bir işgal yönetimi olduğunu, işgalin ise gayrimeşru olduğunu dolayısıyla Mescidi Aksa'yla ilgili bir konuda karar verme yetkisinin de bulunmadığını vurguladı. 

Sabri, uluslararası yasaların gerek Mescidi Aksa'daki ve gerekse işgal edilmiş bölgelerin genelindeki statünün değiştirilmesine izin vermediğini hatırlatarak, işgal mahkemesinin yahudilerin Mescidi Aksa'da sessizce ibadet edebileceklerine dair kararının da bir geçerliliğinin olmadığını belirtti.

Sabri, işgal yönetiminin bu tür provokatif kararlar alması karşısında uyarıda bulunarak bu tür düşmanca kararların işgal hükümetini zor duruma sokacağını dile getirdi. 

İşgal mahkemesi dün (6 Ekim Çarşamba) yahudilerin Mescidi Aksa alanında ibadet etme konusunda sınırlı bir haklarının olduğuna hükmederek, aşırı siyonist yahudi haham Aryeh Lippo'nun Mescidi Aksa'da sessizce dini ibadetler ve ritüeller yapması sebebiyle buradan uzaklaştırılmasına dair kararın kaldırılmasını istemişti. İşgal mahkemesinin kararı bütün Filistin'de tepkiyle karşılanmış ve kararın işgal yönetiminin yahudileştirme politikasının bir aşaması olduğuna dikkat çekilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar