HAMAS HEYETİ KAHİRE'DE

Mısır'da irtibatlarına devam eden, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniyye'nin başkanlığındaki heyet Mısır İstihbarat Bakanı Tümg. Abbas Kamil ile görüştü. Görüşmenin olumlu havada geçtiği ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 1076 Tarih: 06 Ekim 2021 16:22
HAMAS HEYETİ KAHİRE'DE

Yapılan görüşmede tarafların gündemdeki ve sahadaki muhtelif konular, ikili ilişkiler, Filistin halkının birliğinin sağlanması ve Filistin'in evinin düzene sokulması konularının ele alındığı ifade edildi. 

Hamas heyeti görüşmeyle ilgili olarak dün (5 Ekim Salı) gece yayınladığı basın açıklamasında Mısır'ın Filistin davasına ve Filistin halkına yönelik büyük rolünden, Hamas'ın liderleriyle arka arkaya görüşmeler yapmasından dolayı teşekkür edildi. Bu arada Mısır başkanlığına, hükümetine ve halkına 6 Ekim Zaferi'nin yıldönümü münasebetiyle tebrikte bulunuldu. 

Hamas heyetinde Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin yanı sıra yardımcısı Salih El-Aruri, Hamas'ın Gazze Şeridi Başkanı Yahya Es-Sinvar, Yurt Dışı Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, Siyasi Büro üyeleri Dr. Musa Ebu Merzuk ve Ruhi Müştehi'nin yer aldığı belirtildi.

Görüşmede Filistin davasıyla ilgili ve bölgesel sorunlar üzerinde görüşmeler yapıldı. Hamas Filistin topraklarının özgürleştirilmesi planı çerçevesinde kesin ve açık tavırlarını ortaya koydu.

Görüşmede işgal zindanlarındaki esirlerin tümü hakkında genel anlamda ve özellikle idari tutuklular hakkında özel anlamda duruldu ve esirlerin bu sıralarda maruz kaldıkları baskılardan söz edildi. Bu arada esir takası konusunda Mısır'ın bir rolünün olabileceğinden söz edilerek, işgal rejiminin inatçı tutumundan dolayı bu konuda bir ilerleme sağlanamadığına dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar