SİYONİST GÜÇLER GAZZE'DE BALIKÇILARA SALDIRDI

Siyonist işgal güçlerine ait askeri botlar bugün (6 Ekim Çarşamba) sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin kıyısına yakın bölgelerde Filistinli balıkçıların teknelerine yoğun bir şekilde ateş ettiler.  

Görüntülenme: 1021 Tarih: 06 Ekim 2021 12:32
SİYONİST GÜÇLER GAZZE'DE BALIKÇILARA SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin botlarından Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan Sudaniye ve El-Vahe sahillerine yakın sularda ve Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Gazze şehrinin açıklarında Filistinli balıkçıların teknelerine yoğun bir şekilde ateş edildi.

Denizdeki bu saldırılarla eş zamanlı olarak karadan da, Gazze Şeridi'nin doğusundaki askeri kulelerden Filistinli çiftçilere ve arazilerine doğru ateş edildiği haber verildi. Buralarda farklı noktalarda Gazze Şeridi'nin sınırına yakın noktalarda Filistinli çiftçilerin taciz edildiği ifade edildi. 

Gazze bölgesinin ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği Gazze Şeridi ahalisinin gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları tutukluyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar