14 FİLİSTİNLİ ESİR NAKAB ZİNDANINDA HÜCREDE TUTULUYOR

Siyonist işgal yönetiminin, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Nakab Cezaevi'nde, 14 esiri bir aydan fazla zamandır çok ağır şartlarda tek kişilik hücrelerde tuttuğu bildirildi.  

Görüntülenme: 1178 Tarih: 06 Ekim 2021 08:22
14 FİLİSTİNLİ ESİR NAKAB ZİNDANINDA HÜCREDE TUTULUYOR

Esirlerin İşleri Heyeti, Nakab Cezaevi yönetiminin 6. bölümdeki 14 esiri bir aydan fazla süredir, çok ağır şartlarda tek kişilik hücrelerde tuttuğunu bildirdi. 

Heyet, söz konusu esirlerin tutulduğu hücrelerde ışıklandırma olmadığı, cezaevi yönetiminin yatak malzemelerini gece 24.00'ten sonra verdiği ve sabah 06.00'da da geri aldığı, kendilerine bir örtü bile verilmediği, bazen sabah 06.00 ile gece 24.00 arasında harici cezaevlerine nakledildikleri, bu süre içinde elleri kelepçeli bir halde tutuldukları ifade edildi. 

İşgal yönetiminin onlara üzerlerindeki elbiseden başka elbise vermediği ve rahatsızlandıklarında kendilerini revire götürmediği, bu yüzden bazılarında deri hastalıkları ve eklem ağrıları ortaya çıktığı hatırlatıldı.

Açıklamada işgal rejiminin bu uygulamasının Celbu' Hapishanesi'nden altı esirin Özgürlük Tüneli'yle çıkmasına karşı intikam amacıyla yapıldığı vurgulandı. 

İşgal rejimi söz konusu firar olayından sonra işgal zindanlarındaki tüm esirleri toptan cezalandırma amacıyla geniş çaplı bir şekilde baskı ve şiddet uygulamalarına başvurmaya başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar