MOSSAD'IN SURİYE'DE İRANLI BİR GENERALİ KAÇIRDIĞI İDDİA EDİLDİ

 

Görüntülenme: 1330 Tarih: 05 Ekim 2021 01:24
MOSSAD'IN SURİYE'DE İRANLI BİR GENERALİ KAÇIRDIĞI İDDİA EDİLDİ

Re'yu'l-Yevm adlı gazete bugünkü sayısında, siyonist işgal rejiminin istihbarat teşkilatı Mossad'ın kayıp İsrail pilotu Ron Arad hakkında bilgi toplama çalışmaları esnasında bir İran generalini Suriye'den kaçırıp Afrika'ya götürdüğünü ileri sürdü. Konuyla ilgili haberde bunun işgal rejimi başbakanı Naftali Bennett tarafından İsrail parlamentosu Kneset genel kurulu önünde açıklandığı iddia edildi. 

Siyonistlere ait Walla haber sitesi de söz konusu gazetenin haberine dayanarak Bennett'in, Arad hakkında bilgi toplanması çalışmaları çerçevesinde Mossad'ın gerçekleştirdiği operasyon hakkında yaptığı açıklamanın bir İran generalinin Suriye topraklarından kaçırılarak Afrika ülkelerinden birine götürülmesiyle ilgili olduğunu dile getirdi. 

Gazete, İranlı generalin Ron Arad hakkında yapılan soruşturmayı kabul ettiğini ve sonra serbest bırakıldığını iddia etti. 

Ancak İran'ın olay hakkında henüz bir açıklamasının olmadığı ifade edildi.

Ron Arad işgal rejiminin hava kuvvetlerinde pilot olarak çalışıyordu. 16 Ekim 1986 tarihinde uçağının Lübnan topraklarında düşürülmesi üzerine Emel örgütü tarafından esir edilmişti. Lübnan veya İran'da bilinmeyen bir yere götürüldüğüne dair bilgiler üzerine 1988'de kayıplar listesine kaydedilmişti. 

İsrail istihbarat dairesinin 2005'te sunduğu bir raporda ise onun 1995-97 arasında omuzundan aldığı yara sebebiyle hayatını kaybettiği iddia edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar