FİLİSTİN ULUSAL ESİR HAREKETİNDEN ACİL ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 906 Tarih: 05 Ekim 2021 02:23
FİLİSTİN ULUSAL ESİR HAREKETİNDEN ACİL ÇAĞRI

Ulusal Esir Hareketi, İsrail işgal rejiminin cezaevleri idaresinin, esirlerin geri alınan haklarına tecavüzlerinin önüne geçmek için bir stratejik proje hazırlığı içinde olduklarını ve basit de olsa herhangi bir haklarının alınması yönündeki bir kararı kabul etmeyeceklerini açıkladı. 

Esirler Hareketi yaptığı basın açıklamasında, işgal zindanlarındaki ulusal oluşumların tümünün katılımıyla cezaevleri idaresinin esirlere yönelik kararlarını ve tepkilerini takip etmek ve işgal yönetiminin aleyhteki uygulamalarının hızla önüne geçmek için atılacak adımları belirlemek üzere bir Acil Durum Komitesi oluşturulduğu belirtildi. 

Açıklamada; "Halkımızın, direnişimizin ve dünyanın özgürlerinin, insanlığın en büyük düşmanı durumundaki işgal yönetiminin uygulamaları karşısında bizimle tek saf olacağına inanıyoruz." ifadesine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca maruz kaldıkları idari tutukluluk uygulamasını protesto amacıyla açlık grevini sürdüren ve bazılarının bu grevleri 80 günü geçmiş olan esirlerin sağlık durumlarının da tehlikede olduğuna dikkat çekildi. 

Esirler Hareketi söz konusu esirlerin hayatlarından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu vurgularken, Filistin halkından da bu esirlerin haklı davalarına topluca destek vermesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar