ÖZGÜRLÜK TÜNELİ KAHRAMANI FİLİSTİNLİ ESİR MUHAMMED EL ARIDA AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

 

Görüntülenme: 872 Tarih: 05 Ekim 2021 11:16
ÖZGÜRLÜK TÜNELİ KAHRAMANI FİLİSTİNLİ ESİR MUHAMMED EL ARIDA AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nin avukatı Kerim Acve, Özgürlük Tüneli kahramanlarından olan ve işgal güçleri tarafından yeniden esir edilen Muhammed El-Arıda'nın dün (4 Ekim Pazartesi), işgal rejiminin Askalan Cezaevi yönetimi tarafından kendisinin bu cezaevine nakledilmesinin üzerinden geçen 6 gün boyunca maruz kaldığı ve devam etmekte olan kötü muameleleri protesto amacıyla açlık grevine başladığını bildirdi. 

Avukat Acve, Askalan Cezaevi yönetiminin esir El-Arıda'yı cuma günü orada yeniden bir iç sorgulamaya tabi tuttuğunu ve esirin zaten çok pis, havalandırmadan yoksun ve kameralarla gözetlenen kötü bir ortamda tutulmasına rağmen birtakım ek cezalar uyguladığını ifade etti. 

Verilen bilgilere göre esir El-Arıda, dün avukatının kendisini ziyareti esnasında ona kendisinin cezaevinde çok dar, pis ve kötü kokuların hakim olduğu bir yerde tutulduğundan şikayet etti. Üzerinde giydiği elbiselerinden başka elbisesi bulunmadığını, birkaç günden beri banyo yapmadığını, cezaevinin banyosunda kameralar bulunduğunu, dolayısıyla maruz kaldığı kötü ve ağır şartlar iyileştirilinceye kadar açlık grevine devam edeceğini söyledi. 

İslami Cihad Hareketi mensuplarından olan Muhammed El-Arıda, işgal rejimi tarafından çok sıkı korunduğu iddia edilen Celbu' Hapishanesi'nden 6 Eylül tarihinde, Özgürlük Tüneli adı verilen ve kaşıkla kazıldığı belirtilen tünel vasıtasıyla kaçmayı başaran 6 Filistinli esir arasında yer almıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar