MAHMUD ABBAS İKİ SİYONİST BAKANLA GÖRÜŞECEK

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın bugün Ramallah’ta İsrailli iki bakan ve bir milletvekiliyle görüşeceğini yazdı. 

Görüntülenme: 987 Tarih: 03 Ekim 2021 04:13
MAHMUD ABBAS İKİ SİYONİST BAKANLA GÖRÜŞECEK

Gazete, bugünkü sayısında yer alan haberde, toplantının Ramallah’taki Filistin Yönetimi karargâhında yapılacağını, toplantıya İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz ile İsrail Bölgesel İşbirliği Bakanı Issawi Frej’in katılacağını bildirdi.
 

Haberde, Naftali Bennett başkanlığındaki koalisyonun iki bakanının toplantıya resmi bakan sıfatıyla değil partili kimlikleriyle katılacakları, toplantıda herhangi bir siyasi çözüm konusunun ele alınmayacağı belirtildi.
 

Filistin Yönetimi Başkanı, İsrailli iki bakanla bugün yapacağı toplantıdan yaklaşık bir ay önce de İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile Ramallah’ta bir araya gelmişti.
 

Gantz, söz konusu toplantının ardından yaptığı açıklamada, Abbas’la Filistin Yönetimi’nin içinde bulunduğu mali krizi hafifletecek ve güvenlik koordinasyonunu güçlendirecek bir dizi icraat konusunda anlaşma sağladıklarını söyledi.
 

İşgal rejimi başbakanı Naftali Bennett, geçen ay ABD’de Yahudi örgütleriyle buluşmasında yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi Başkanı’yla kesinlikle görüşmeyeceğini ve bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına karşı olduğunu bildirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar