HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS'A ELEŞTİRİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, Filistin’deki sorunun gerek iç meselelerin, gerekse işgal rejimi ve uluslararası toplumla ilişkilerin tek bir kişi tarafından idare edilmesinde olduğunu söyleyerek, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın keyfi kararlarına işaret etti. 

Görüntülenme: 1081 Tarih: 03 Ekim 2021 07:27
HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS'A ELEŞTİRİ

Bedran, Rü’ye Siyasi Kalkınma Merkezi’nin düzenlediği panelde yaptığı konuşmada, Filistin davasının yıllardır tek bir kişinin kararıyla idare edildiğini ve Fetih’in toplu kararının dahi söz konusu olmadığını söyledi.
 

Abbas’ın Filistin’le ilgili kararları bazen kimseyle istişare etmeden Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünde duyurduğunu ve bazen de Hamas’ı diyaloga davet ettiğini kaydeden Bedran, kendilerinden istenen her şeyi yerine getirdiklerini ve seçimlerin iptali için gerçek bir sebep bulunmadığını açıkladı.
 

Hamas’ın Kudüs konusundaki hassasiyetini ve son savaşa Kudüs için girdiklerini hatırlatan Bedran, Fetih Hareketi Merkez Kurulu’nun Hamas’ı yerel seçimlere katılmaya davet etmesine de değinerek, “Bu çağrı bize sanki Filistin sahasında misafirmişiz gibi yapılıyor” dedi.
 

Yönetimi belirlemek için en doğru yolun seçimler olduğuna inandıklarını belirten Bedran, Hamas içinde de demokrasiyi uyguladıklarını ve hareketin yönetiminin her dört yılda bir seçimle belirlendiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar