SİYONİST ASKERLERİ BATI YAKA KORKUSU SARDI

Siyonistlere ait medya organlarının kamuoyuna açıkladığı bir gerçeğe göre işgal askerleri Batı Yaka bölgesine yönelik baskınlarında artık daha çok korku ve endişe yaşıyor.  

Görüntülenme: 858 Tarih: 03 Ekim 2021 13:16
SİYONİST ASKERLERİ BATI YAKA KORKUSU SARDI

Siyonistlere ait Kanal 11 televizyonunun gündeme getirdiği bir rapora göre, Ramallah bölgesine yönelik bazı baskınlarda istihdam edilen askerler üzerinde yapılan araştırma onların Filistinli mücahitler tarafından pusuya düşürülme konusunda ciddi bir korku ve endişe taşıdıklarını gözler önüne serdi. 

Bunda ise, geçtiğimiz pazar günü, işgal rejiminin özel olarak yetiştirdiği ve hassas baskınlarda istihdam ettiği bir Dovdovan biriminin Cenin'in Burkin kasabasında mücahitler tarafından pusuya düşürülmesinin ve biri birimin komutanı olan iki işgalci askerin ağır yaralanmasının önemli rolü olduğu düşünülüyor. 

İşgal askerlerinin, baskınlarda direnişçilerin, üzerlerine el yapımı patlayıcılar atmalarından ve bu patlayıcıların bazen işgal güçlerinin askeri araçlarına isabet ederek bu araçların alev almasına sebep olmasından dolayı da endişeler taşıdıkları dile getirildi. 

Raporda belirtildiğine göre son iki yıl içinde biri Cenin'in Ya'bed kasabasında diğeri Ramallah'ın El-Em'ari mülteci kampında olmak üzere iki işgalci askerin kafalarına tuğla atılması sonucu hayatlarını kaybetmesi de işgalcilerin endişelenmesine sebep olan iki önemli hadise. 

Rapora göre işgalci askerler düzenledikleri baskınlarda kafalarına taş veya bir tuğla atılabileceği korkusunu üzerlerinden atamıyorlar. 

Bütün bunlara rağmen yine de işgal rejiminin yıldırma politikasını uygulamak zorunda olan işgal askerleri Batı Şeria ve Kudüs'teki baskınlarını rutin bir şekilde sürdürmeye devam ediyorlar. Bunun için de özellikle insanların istirahate çekildiği gecenin geç saatlerini tercih ediyorlar. Ancak buna rağmen Filistinliler işgalcilerin baskınları karşısında hızlı bir şekilde toparlanarak onlara karşı koyuyor ve işgalci saldırganlarla direnişçi gençler arasında çatışmalar yaşanabiliyor. İşgalciler direnişçilerin attığı el yapımı patlayıcılardan etkilenmemek için gece yarısından sonra düzenledikleri baskınlarda bile kendilerini çok sıkı korudukları çelik elbiseler, zırhlar ve kasklar kullanmayı ihmal etmiyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar