KORSAN İSRAİL ESİR ALDIĞI ADNAN EZZERİ HAKKINDA BİLGİ VERMİYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) adına açıklama yapan Dr. Abdülhakim Hanini, yaralı bir şekilde esir alınan Muhammed Adnan Ebu'l-Hasen Ez-Zer'ini'nin hayatından tamamen İsrail işgal rejiminin sorumlu olduğunu hatırlattı.  

Görüntülenme: 977 Tarih: 03 Ekim 2021 02:44
KORSAN İSRAİL ESİR ALDIĞI ADNAN EZZERİ HAKKINDA BİLGİ VERMİYOR

Hanini bugün (2 Ekim Cumartesi) yaptığı açıklamada tüm insan hakları kuruluşlarını, yaralı bir şekilde tutuklanmasına rağmen sorgulama merkezlerinde işkenceye maruz kalan esir Ez-Zer'ini'nin sağlık durumu hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapması için işgal rejimine baskı yapmaya çağırdı. 

Ez-Zer'ini'nin ailesini ve Cenin vilayetinin, Kassam Tugayları'nın kalesi durumundaki Burkin kasabasının ahalisini de selamladığını dile getirerek, işgale karşı direniş ve mücadelenin vatan ve esirler özgürleştirilinceye kadar, mukaddesatın da himayesi için süreceğini dile getirdi. 

İşgal güçleri geçtiğimiz pazar günü Burkin kasabasında, Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup bir hücrenin elemanlarının bulunduğunu sandıkları ve Muhammed Adnan Ez-Zer'ini'ye ait eve baskın düzenlemişti. Baskında işgalcilerin özel Dovdovan birimine ait askerlerin mücahitler tarafından pusuya düşürülmesi üzerine, biri Dovdovan biriminin komutanı olan iki işgalci asker ağır yaralanmıştı. Olayda basılan evin sahibi Muhammed Ez-Zer'ini de yaralanmış ve yaralı bir şekilde işgal güçleri tarafından tutuklanmıştı. İşgal yönetimi 30 Eylül Perşembe günü de Ez-Zer'ini'nin ailesine evlerinin yıkılacağı tebligatı yaparak, üç gün içinde tahliye etmelerini istedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar