BDS'DEN ABBAS YÖNETİMİNE EXPO 2020 DUBAİ FUARI SORUSU

İsrail'i Boykot İçin Filistin Ulusal Komitesi ve siyonist işgal yönetimine karşı uluslararası boyutta boykot çalışması yürüten BDS hareketi, işgal rejiminin de katılacağı Expo 2020 Dubai Fuarı'na katılıp katılmadığı konusunda bugün (2 Ekim Cumartesi), Filistin Yönetimi'nden açıklama istedi. 

Görüntülenme: 935 Tarih: 03 Ekim 2021 00:57
BDS'DEN ABBAS YÖNETİMİNE EXPO 2020 DUBAİ FUARI SORUSU

Fuarda Filistin standını da gösteren fotoğraflar yayınlanması ve ilk kez işgal rejiminin bir Arap ülkesinde düzenlenen uluslararası fuara katılması sebebiyle, böyle bir organizasyona iştirak etmenin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme faaliyetlerini teşvik anlamına geleceği hatırlatılarak konuya açıklık getirilmesi istendi. 

Konuyla ilgili açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail işgal rejimini söz konusu etkinliğe davet etmesinin tüm Arap dünyasında ve özellikle de Filistin'de halkların büyük tepkisine neden olduğu hatırlatıldı. 

Bu doğrultuda Filistin Yönetimi'ne yöneltilen soruda, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin bir parçasını oluşturan söz konusu fuara iştirakte bulunup bulunmadığı konusunda üstü kapalı bir şekilde değil açık ve net bir şekilde "evet" ya da "hayır" şeklinde cevap vermesi istendi. 

Açıklamada bu fuara iştirak edilmesinin, BAE'nin siyonist işgal rejimiyle stratejik, askeri ve güvenlik alanında işbirliği yaparak Filistin davasına yaptığı ihanetin üstünü örteceğine dikkat çekildi. 

Expo 2020 Dubai adı verilen fuar dün (1 Ekim 2021 Cuma), BAE'nin Dubai şehrinde açılışını yapmıştı. Normalde 2020 yılında düzenlenmesi planlanan fuar koronavirüs salgını sebebiyle bu yıla ertelenmişti. Ancak bu yıl yine aynı isimle düzenlendi. 438 hektar alan üzerine kurulan fuarda, 190 ülke kendi standında kültürünü, keşiflerini, piyasaya sürdüğü yeni ürünleri tanıtıyor. BAE'nin fuar için 7 milyar dolar masraf ettiği, ancak altı ay sürecek bu fuar için 25 milyon turist çekmeyi hedeflediği belirtiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar