SİYONİST GÜÇLER ÖZGÜRLEŞTİRİLMİŞ FİLİSTİNLİ ESİRLERİ TUTUKLADI

İsrail işgal güçleri dün (1 Ekim Cuma) gece Batı Şeria ve Kudüs'te yine baskınlar düzenledi ve Filistin vatandaşlarından bazılarını tutukladı. İşgal güçlerinin dün gece tutukladığı Filistinlilerin tamamının özgürleştirilmiş eski esirlerden olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 866 Tarih: 02 Ekim 2021 14:09
SİYONİST GÜÇLER ÖZGÜRLEŞTİRİLMİŞ FİLİSTİNLİ ESİRLERİ TUTUKLADI

Cenin şehrinin güneyindeki Kabatiye kasabasında işgal güçlerine ait özel bir birlik özgürleştirilmiş eski esirlerden Mecdi El-Kuzha'yı tutukladı. 

İşgal güçlerinin Kudüs'te de Kalkilya ahalisinden aktivist Muhammed Nevfel'i Mescidi Aksa'nın kapılarından Hitta Kapısı'nda bulunduğu sırada tutukladığı bildirildi. 

El-Halil'de, şehrin güneyindeki Es-Semu' kasabasından özgürleştirilmiş eski esirlerden 32 yaşındaki Ahmed Muhammed Havamide'yi tutukladılar. Havamide'nin Beytu Emir kasabasında kız kardeşini ziyarete gittiği sırada tutuklandığı bildirildi. O daha önce işgal zindanlarında 10 yıl kalmıştı. 

İşgal güçleri Batı Şeria ve Kudüs'teki baskınlarını ve tutuklamalarını gündelik olarak sürdürüyor. 

Dün de cuma günü dolayısıyla Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerinde yahudileştirme faaliyetlerine karşı düzenlenen haftalık protesto gösterilerine işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle çok sayıda Filistinli yaralanmış veya atılan gaz bombalarından etkilenmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar