KABATİYE'DE 3 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

 

Görüntülenme: 1051 Tarih: 01 Ekim 2021 04:27
KABATİYE'DE 3 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

İsrail işgal güçleri bugün (1 Ekim Cuma) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in Kabatiye kasabasına baskın düzenledi ve üç genci tutuklarken, dün Mescidi Aksa'nın Silsile Kapısı'nda bıçaklı eyleme teşebbüs ettiği iddiasıyla şehit edilen bayan İsra Huzeymiye Ebu Va'r'ın evine baskın düzenlediler. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre işgalcilerden çok sayıda asker Kabatiye kasabasına girerek üç genci tutukladılar. Bunlardan Muhammed Halid Ebu'r-Rab isimli gencin özel birlikler tarafından kaçırıldığı belirtildi. İşgal güçleri ayrıca Muhenned Hasan Ebu'r-Rab ve Musa Abdullatif Ebu'r-Rab isimli gençleri tutukladılar. 

İşgal güçleri ayrıca muhtelif evlere baskınlar düzenlediler. Baskın düzenledikleri evlerden biri de dün işgal güçlerinin Mescidi Aksa'nın Silsile Kapısı'nda bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit ettikleri İsra Ebu Va'r isimli bayanın ailesinin eviydi. 

Filistinli gençler Kabatiye'ye baskın düzenleyen işgal güçlerine tepki gösterdi ve üzerlerine ateş ettiler. O yüzden baskın esnasında işgalcilerle gençler arasında çatışmalar meydana geldi.

İşgalcilerin dün sabah Cenin'in Burkin kasabasına düzenledikleri baskında da Ala Zeyyud isimli bir genç şehit edilmişti.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar