İŞGALCİ İSRAİL ÖZGÜRLÜK TÜNELİ KAHRAMANLARINA HÜCRE HAPSİ VERDİ

 

Görüntülenme: 1047 Tarih: 01 Ekim 2021 11:33
İŞGALCİ İSRAİL ÖZGÜRLÜK TÜNELİ KAHRAMANLARINA HÜCRE HAPSİ VERDİ

İsrail işgal yönetimi dün (30 Eylül Perşembe) akşam, bir yıla yakın bir süre içinde kaşıkla kazdıkları ve Özgürlük Tüneli adı verilen tünel vasıtasıyla Celbu' Hapishanesi'nden kaçmayı başardıktan sonra uzun süren aramaların sonunda yeniden ele geçirilen altı Filistinli esiri muhtelif cezaevlerindeki hücrelere dağıttı.

Bu konudaki bilgi söz konusu esirlerden Muhammed Arıda'nın savunmasını yürüten ve Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nin üyesi olan Av. Halid Mehacine tarafından kamuoyuna duyuruldu. Av. Mehacine bu konudaki bilgilendirmeyi kendi kişisel facebook sayfası üzerinden yaptı. 

Mehacine, işgal rejiminin söz konusu altı esirle ilgili soruşturma sürecini tamamladıktan sonra onların her birini ayrı cezaevinde tek kişilik hücreye kapattığını ve böylece onlara yönelik yeni bir baskı ve şiddet sürecinin başlatıldığını vurguladı. 

Bu arada Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti de söz konusu altı esirden Zekeriya Ez-Zubeydi'nin Bi'ru's-Seba'da bulunan Eyşel Cezaevi'ndeki bir hücreye kapatıldığını bildirdi. 

Av. Mehacine çarşamba günü yaptığı bir açıklamada da işgal yönetiminin söz konusu altı esir hakkında önümüzdeki pazar günü yeni birtakım suçlamalar dosyası açacağını ve bu yüzden kendilerinin yeni bir hukuk mücadelesinin başlayacağını, söz konusu iddiaların vakıayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını dile getirmişti. 

İşgal yönetimi, bu altı esirle birlikte beş ayrı esiri de onlara yardımcı oldukları iddiasıyla sorguluyor ve onlar hakkında da yeni dava dosyaları açmış durumda.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar