GAZZE'DEKİ DİRENİŞ GRUPLARI ORTAK OPERASYON ODASINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1240 Tarih: 01 Ekim 2021 12:29
GAZZE'DEKİ DİRENİŞ GRUPLARI ORTAK OPERASYON ODASINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin Direniş Hareketleri Ortak Odası, siyonist işgal güçlerinin son günlerde Filistinli gençlere yönelik saldırılarını artırmasına ve pazar günü gerçekleştirdiği katliamın ardından bugün (30 Eylül Perşembe) gerçekleştirdiği saldırılarda da üç Filistinliyi şehit etmesine karşı yaptığı açıklamada, bütün bu cinayetlere çok sert karşılık verileceğini bildirdi. 

İşgalcilerin en son bugün öğle saatlerinde Gazze'nin orta bölgesindeki Bureyc mülteci kampının doğusunda kuş avlayan 41 yaşındaki Muhammed Ammar'ı şehit etmesinin ardından Filistin Direniş Hareketleri Ortak Odası tarafından yayınlanan bildiride bütün bu saldırıların karşılıksız kalmayacağı hatırlatıldı. 

Bildiride Direniş Ortak Odası'nın Filistin'de birbiri ardından yaşanan olayları ve siyonist düşmanın saldırgan tutumunu bir emrivaki haline getirme çabasını, suçsuz insanların soğukkanlı bir şekilde katledilmesi olaylarını yakından takip ettiği hatırlatılarak, Gazze'nin sınır telleri civarında Muhammed Ammar'ın hiçbir gerekçe olmaksızın öldürülmesiyle düşmanın bütün kırmızı çizgileri aştığı vurgulandı. Bildiride düşmanın Filistin halkına yönelik saldırgan tutumunun bu derece ileri gitmesinin de karşılıksız kalmayacağı ve en sert bir şekilde kendisine karşılık verilmesi gerektiği belirtilerek, Direniş Ortak Odası'nın bu cinayetlerin devam etmesinin bölgede ciddi bir patlamaya yol açabileceği konusunda işgalci düşmanı uyardığı vurgulandı. 

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de işgale karşı onurla mücadele eden Filistin halkını selamladığını dile getiren Ortak Oda, onların işgal saldırganlığı karşısında yalnız bırakılmayacağını, kendilerine kılıç ve kalkan olma sorumluluğunu yerine getireceğini dile getirdi.

Geçtiğimiz pazar günü Kudüs ve Cenin'de 5 Filistinliyi şehit eden işgal güçleri bugün sabahın erken saatlerinde de Cenin'in Burkin kasabasına düzenledikleri baskında 22 yaşındaki Ala Nasır Zeyyud'u şehit ettiler.

İşgal güçleri sabah saatlerinde Kudüs'te de İsra Huzeymiye adında bir genç bayanı Mescidi Aksa'nın Silsile Kapısı'nda bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit ettiler. 

Öğle saatlerinde ise Gazze'nin orta kesiminde Bureyc mülteci kampının doğusunda kuş avına çıkan Muhammed Ammar isimli bir Filistinli, işgalci askerlerin gerçekleştirdiği saldırıda şehit edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar