HAMAS'TAN BAHREYN'E ELEŞTİRİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Bahreyn yönetiminin İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'i kabul etmesinin ümmetin çıkarlarına karşı işlenmiş ulusal bir cinayet ve normalleşme anlaşması imzalama hatasının bir devamı olduğunu vurguladı.  

Görüntülenme: 1016 Tarih: 30 Eylul 2021 17:02
HAMAS'TAN BAHREYN'E ELEŞTİRİ

Hamas'ın resmi sözcüsü Hazim Kasım bugün (30 Eylül Perşembe) yaptığı açıklamada, Bahreyn'in başkenti Manama'da İsrail işgal rejiminin büyükelçiliğinin açılmasının Filistinli bir kadının Mescidi Aksa'nın kapılarından birinde işgalciler tarafından öldürüldüğü güne denk geldiğine dikkat çekti. Kasım, böyle bir tutumun işgalci siyonisti, Filistin halkına yönelik cinayetlerini ve ümmetin kutsallarına yönelik saldırılarını sürdürme konusunda cesaretlendirdiğini hatırlattı. 

Kasım açıklamasında ümmetin tüm canlı güçlerini işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. Normalleşme anlaşmalarının sadece İsrail çıkarlarına ve onun sömürgeci politikalarına hizmet ettiğine dikkat çekti. 

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, Bahreyn'in işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamasından sonra bu ülkeye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek için Manama'ya ulaştı. Bu ziyaret aynı zamanda bir İsrail Dışişleri Bakanının Bahreyn'e yaptığı ilk ziyaret niteliği taşıyor. Lapid'in bu ziyaret esnasında aynı zamanda Manama'daki İsrail büyükelçiliğinin açılışını yapacağı bildirildi. 

Siyonist Dışişleri Bakanının Bahreyn'i ziyaret ettiği sırada işgalci askerler de bugün sabah saatlerinde İsra Huzeymiye isminde bir Filistinli genç bayanı Mescidi Aksa'nın Silsile Kapısı'nda bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla öldürmüşlerdi. Ondan kısa bir süre önce de Cenin'in Burkin kasabasında Ala Nasır Zeyyud adında bir genci şehit etmişlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar