SELFİT'TE YENİ BİR SİYONİST PROJE DEVREDE

 

Görüntülenme: 849 Tarih: 29 Eylul 2021 13:56
SELFİT'TE YENİ BİR SİYONİST PROJE DEVREDE

Siyonist işgal rejimi Batı Şeria'daki Filistin topraklarının gayri meşru bir şekilde gasp edilmesi suretiyle inşa edilmiş olan yahudi yerleşim merkezlerine altyapı hizmeti sunmak amacıyla, yine Filistinlilerin arazilerini gasp ederek bir kanalizasyon hattı inşa etmeye hazırlanıyor. 

Siyonistlere ait medya organlarının yayınladığı haberlere göre işgal yönetimi Batı Şeria'daki Selfit vilayetinin batısında yer alan Deyrastiya beldesinin arazileri üzerine yerleşimcilere altyapı hizmeti sunma amaçlı bir kanalizasyon hattı inşa etme projesi hazırladı. 

Selfit Valisi Abdullah Kemil bugün (28 Eylül Salı) yaptığı basın açıklamasında bu tehlikeli projenin durdurulması için her alanda çalışma yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Vali Kemil böyle bir projenin hayata geçirilmesinin binlerce dönüm arazinin gasp edilmesi sonucu doğuracağına, dolayısıyla projenin hedefindeki arazilerin sahipleriyle de irtibata geçilerek derhal harekete geçilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti. 

Bu arada Deyrastiya beldesinin Belediye Başkanı Said Zeydan da yaptığı açıklamada İsrail medya organlarının yayınladığı haberlerden anlaşıldığına göre kanalizasyon hattının 8 km uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olacağına dikkat çekti. 

Zeydan, belediyenin tamamen yasalara aykırı olan ve arkasında siyonistlerin yahudileştirme teşkilatlarının yer aldığı bu projenin durdurulması için harekete geçeceğini hatırlattı. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar