FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi bugün (29 Eylül Çarşamba) yaptığı açıklamada; "İran'la ittifakımızın amacı sadece işgale karşı durmaktır; başka herhangi bir gayesi bulunmamaktadır." dedi.  

Görüntülenme: 990 Tarih: 29 Eylul 2021 03:15
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

İslami Cihad Hareketi, bu açıklamayı, İran'daki Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından olan ve ismini açıklamayan bir kişinin, İslami Cihad'ın da içinde yer aldığı Filistin direnişinin İran'ı savunduğu iddiasında bulunması üzerine, web sitesinde yayınladı. 

Hareket açıklamasında; "Filistin halkının direnişi siyonist projenin ortaya konmasından ve Filistin'i işgal etmesinden bu yana mevcuttur. Başka herhangi bir gayeyle de irtibatı yoktur." dedi. 

İslami Cihad, İran'ın da içinde olduğu direniş güçlerinin siyonist düşmana ve müttefiklerine karşı tek cephe oluşturmasını amaçlayan bir tavrın söz konusu olduğunu; kendisinin İran'la ittifakının da sadece siyonist işgale ve onun Filistin'i işgal altında tutmasına karşı durma amacı taşıdığını vurguladı. 

1987'de kurulmuş olan İslami Cihad Hareketi, Filistin'deki direniş hareketlerinin önde gelenleri arasında yer alıyor. Siyasi çözüm seçeneğini değil direniş seçeneğini seçme taraflısı olan bu hareket, Akdeniz'den Ürdün Nehri'ne kadar bütün Filistin topraklarının Arap ve İslam toprağı olduğunu, bu toprakların bir karışından bile taviz verilmesinin söz konusu olamayacağını düşünüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar