FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD'İN SAĞLIK DURUMU KÖTÜ

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, Barzilai Hastanesi'nde gözetim altında tutulan esir Nasır Ebu Hamid'in sağlık durumunun endişe verici olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1333 Tarih: 29 Eylul 2021 12:31
FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD'İN SAĞLIK DURUMU KÖTÜ

Heyet'in avukatı Kerim Acve esir Ebu Hamid'i hastanede ziyaret etmesinden sonra yaptığı açıklamada, onun bazen kusmasına neden olan şiddetli öksürük nöbetlerine tutulduğunu, ateşinin yükseldiğini ve bedeninin değişik yerlerinde şiddetli ağrılar hissettiğini dile getirdi. 

Avukat onun ağırlığından 10 kg kaybettiğine dikkat çekerek işgal yönetimi doktorlarının kendisine damar yoluyla antibiyotikler verdiklerini söyledi. 

Avukat Acve, hapishane yönetiminin onu geçtiğimiz pazar günü, sağlık durumunun iyice kötüleşmeye başlaması üzerine hastaneye naklettiğini hatırlattı. 

Avukat, bugün sağlık durumuyla ilgili birtakım tahliller ve bu arada akciğer testi yapılacağını, çıkacak sonuçlara göre ameliyat kararının verileceğini belirtti. 

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti açıklamasında, esir Ebu Hamid'in sağlık durumunun çok kötü olmasına rağmen işgal yönetimi görevlilerinin yine hastanede onun bir kolunu ve bacaklarını yatağa bağladıklarına dikkat çekti. 

Ramallah şehrindeki El-Em'ari mülteci kampı ahalisinden olan 49 yaşındaki Ebu Hamid 2002 yılından beri hapiste tutuluyor ve işgal yargısı tarafından yedi kere müebbet artı 50 yıl hapis cezasına mahkum edilmiş durumda. Tümü ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış durumdaki beş kardeşten biri. 

İşgal rejimi onun ailesinin evini birkaç kez yıktı ve annesinin kendisini ziyaret etmesini yıllarca engelledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar