FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1037 Tarih: 27 Eylul 2021 00:04
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Filistinli direniş grupları, bu sabah erken saatlerde Kudüs ve Cenin vilayetlerinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda şehit düşen direnişçilerin kanlarının yerde kalmayacağını belirterek, Filistin Yönetimi’nden Batı Şeria’da işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonuna son vermesini istedi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), şehitlerin vasiyetlerinin ilham kaynağı olacağını ve başta Hamas olmak üzere Filistin halkının işgalcileri topraklarından çıkarmak için mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.
 

Batı Şeria sakinlerine işgalcilere karşı direniş eylemlerini artırmaları çağrısında bulunan Hamas, direniş seçeneğinin Filistin halkının haklarını korumaya, esirleri özgürlüklerine kavuşturmaya ve Mescid-i Aksa’yı işgalden kurtarmaya gücünün yettiğini belirtti.
 

Şehitlerin ailelerini de selamlayan Hamas, şehitlerin kanlarının özgürlük yolunu aydınlatmaya devam edeceğini bildirdi.
 

Filistin’deki direniş gruplarından Direniş Komiteleri, işgal güçlerinin Kudüs ve Cenin’de işlediği cinayetlerin Filistin halkının işgalcileri topraklarından süpürüp atana kadar direnişini sürdürme iradesini kıramayacağını söyledi.
 

Filistin Yönetimi’nin işgal güçleriyle yaptığı güvenlik koordinasyonunu eleştiren Direniş Komiteleri, işgalcilerin cinayetlerine son vermek için intifadanın zamanı geldiğini kaydetti.
 

Halk Cephesi de işgal güçlerinin baskınlarının ve cinayetlerinin Filistinlilerin birlik ve beraberliğini gerektirdiğini söyleyerek, tüm Filistin boyunca işgale karşı mücadele aşamasına geçilmesi çağrısında bulundu.
 

İslami Cihad Hareketi, işgal güçlerinin cinayetlerinin bedelini ödeyeceğini ifade ederken, Demokratik Cephe de şehitlerin kendisi için can verdikleri davanın vicdanlarda yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar