SUUDİ AMERİKA KOALİSYONU YEMEN'E TIBBİ MALZEME GİRİŞİNİ ENGELLİYOR

Yemen Sağlık Bakanı, ABD-Suudi saldırgan koalisyonunun Yemen'deki kronik hastalıklar için ihtiyaç duyulan en az 120 çeşit ilacın ithalatını engellediğini duyurdu. 

Görüntülenme: 769 Tarih: 27 Eylul 2021 19:01
SUUDİ AMERİKA KOALİSYONU YEMEN'E TIBBİ MALZEME GİRİŞİNİ ENGELLİYOR

El'Mesire kanalına göre, Yemen Sağlık Bakanı Taha el'Mutevekkil, bugün Yemen'in yerli ilaç endüstrisinin ilk yıllık konferansında, Suudi saldırganların engellemeleri nedeniyle soğutma ve nakliye için özel koşullara ihtiyaç duyan 360'tan fazla ilaç türünün ülkeye giremediğini söyledi.

el-Mutevekkil, Yemen'de 17 ilaç fabrikasının ve yapım aşamasında olan 20 fabrikanın bulunduğunu, Yemenli uzmanların kendi kendine yeterliliği sağlamak ve saldırganların neden olduğu  koşulların ve bunun sonucunda ortaya çıkan kuşatma ve yaptırımların üstesinden gelmek için çalıştıklarını söyledi. 

Yemen Sağlık Bakanı, mükemmel kalitede ve iyi etki yaratan yerli ürünlere olan güvenin artırılması gerektiğini de vurguladı.

el-Mütevekkil, ilaç endüstrisinin karşı karşıya olduğu birçok zorluk olduğunu ve Yemen'de ham maddelerin üretim aşamasına ulaşmak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Suudi saldırgan koalisyonu her zaman yakıt, gıda ve tıbbi ekipman taşıyan gemilere el koyarken, saldırgan koalisyonunun kuşatması nedeniyle Yemen son yıllarda ciddi yakıt, gıda ve tıbbi ekipman sıkıntısı yaşamaktadır.

Parstoday

Yorumlar