BATI ŞERİA'DA YENİ BASKIN VE TUTUKLAMALAR

Siyonist işgal güçleri Batı Şeria'da rutin hale getirdikleri baskın ve tutuklamalara dün gece ve bugün (25 Eylül Cumartesi) sabah da devam ettiler. İşgal güçlerinin baskınları bazı bölgelerde çatışmalara neden oldu.  

Görüntülenme: 985 Tarih: 26 Eylul 2021 07:27
BATI ŞERİA'DA YENİ BASKIN VE TUTUKLAMALAR

Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın kuzeyindeki Kuber kasabasında, Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'nin önemli komutanlarından ve geçtiğimiz Mart ayında koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybetmiş olan Ömer El-Berğusi'nin (Ebu Asıf) oğlu Muhammed Ömer El-Berğusi'yi evine baskın düzenleyerek ve sıkıca arama yaptıktan sonra tutukladılar. 

Kuber beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çok yakın mesafeden çatışmalar meydana geldiği ve Filistinli gençlerin işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri attıkları belirtildi. 

İşgal güçlerinin Batı Mezraa köyüne de baskın düzenledikleri ve burada Mustafa Şureytih ile Yahya Hasan Ledaduve isimli gençleri evlerine baskın düzenleyerek tutukladıkları belirtildi. 

İşgal güçleri Ramallah'ın ilçelerinden Celezun'daki mülteci kampına da baskın düzenlediler. Burada da Muhammed Eş-Şeni adlı genci mülteci kampındaki evine baskın düzenledikten ve sıkı bir arama yaptıktan sonra tutukladılar. 

Beir Zeit kasabasında da işgal güçleriyle onlarca Filistinli genç arasında çatışmalar meydana geldi. Gençler bu çatışmalarda işgalci askerlerin üzerine taşlar ve molotof kokteylleri attılar. 

Nablus'un Beyta kasabasında da dün şehit olan Muhammed Ali Hubeysa'nın cenazesinin kaldırılmasından sonra çatışmalar meydana geldi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar