SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA 24 FİLİSTİNLİ GAZETECİ ESİR

Gazetecilerin haklarıyla ilgilenen bir Arap teşkilatı olan Gazetecilere Destek Komitesi bugün (25 Eylül Cumartesi) yaptığı açıklamada işgal güçlerinin son olarak Kudüs'te bir Filistinli gazeteciyi tutuklamalarıyla birlikte işgal yönetimine ait cezaevlerinde tutulan Filistinli gazetecilerin sayısının 24'e çıktığını bildirdi.  

Görüntülenme: 985 Tarih: 26 Eylul 2021 02:43
SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA 24 FİLİSTİNLİ GAZETECİ ESİR

Komite yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin dün akşam Eymen Kavarik adlı bir Filistinli gazeteciyi Mescidi Aksa'nın kapılarından birinde bulunduğu sırada tutukladıklarını hatırlattı.

Açıklamada işgal yönetiminin Nablus'un güneydoğusundaki Avrata köyü ahalisinden olan Kavarik'in tutukluluk halini önümüzdeki pazar gününe kadar uzattığı belirtildi. 

Komite, halen işgal yönetiminin cezaevlerinde tutulan Filistinli gazeteciler arasında bayan gazeteci Buşra Et-Tavil'in de bulunduğuna dikkat çekti. Et-Tavil'in, işgal zindanlarında tutulan tek Filistinli bayan gazeteci olduğu, diğer 37 bayan tutuklu ile birlikte Damon Cezaevi'nde tutulduğu belirtildi. 

Komite, uluslararası insan hakları kuruluşlarına işgal rejiminin Filistinli gazetecilere yönelik baskılara, tutuklamalara ve tutuklanmış olanların tutukluluk sürelerini uzatma uygulamalarına son vermesi için müdahalede bulunmaları çağrısı yaptı. Açıklamaya göre işgal güçlerinin bu yılın başından itibaren gazetecilere yönelik tutuklama sayısı toplamda 127'yi buldu. 

Komite, işgal rejiminin tutuklu gazetecilerin ve genelde aktivistlerin tümünü serbest bırakması için baskı yapılması çağrısında bulundu. BM Güvenlik Konseyi'ni de gazetecilerin korunmasını isteyen 2222 sayılı kararı uygulamak ve İsrail işgal rejimini Filistinli gazetecilere yönelik hak ihlallerinden dolayı sorguya çekmek için harekete geçmeye çağırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar