NABLUS VE KALKİLYA'DA ÇATIŞMA

Dün öğleden sonra Batı Şeria'nın Nablus şehri yakınında bulunan Beyta ve Beyt Decen kasabalarında meydana gelen çatışmalarda onlarca kişi yaralandı veya atılan gaz bombalarından zarar gördü.  

Görüntülenme: 1179 Tarih: 25 Eylul 2021 19:09
NABLUS VE KALKİLYA'DA ÇATIŞMA

Beyta'da Sabih Dağı yakınında Avitar yahudi yerleşim merkezinin bulunduğu mevkinin civarında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçleri Cuma namazı sonrasında düzenlenen yürüyüşe katılanları dağıtmak için müdahalede bulundu. Bu müdahale esnasında yürüyüşe katılanların üzerine gaz bombaları ve lastik kaplamalı mermilerle yoğun bir şekilde saldırdı. Bu saldırı birçok kişinin yaralanmasına veya nefes alma zorluğu yaşamasına neden oldu.

Benzer bir çatışma da Beyt Decen kasabasında düzenlenen haftalık eyleme işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle meydana geldi. Burada da işgal rejiminin yahudi yerleşim merkezine karşı düzenlenen gösteriye katılanlardan bir kişi lastik kaplamalı mermiyle yaralandı, birçok kişi de gaz bombalarından etkilendi. 

Sabih Dağı toprakları üzerine kurulan Avitar yahudi yerleşim merkezini protesto amacıyla bu iki kasabada bazen gündelik ve düzenli bir şekilde de haftalık eylemler gerçekleştiriliyor. 

Eylemlerin başlatıldığı tarihten bu yana 6 kişi şehit edilirken yüzlerce kişi de yaralandı. 

İşgal güçlerinin Kefer Kaddum'daki haftalık eyleme müdahale etmeleri sonucu da birçok kişi yaralandı. Kefer Kaddum'da da Irkçı Ayrım Duvarı'na ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı ve esirlerin özgürleştirilmesi talebiyle haftalık gösteriler ve yürüyüşler düzenleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar