NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında dün düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu yaralanan Filistinlilerden Muhammed Ali Hubeysa adlı bir gencin akşam saatlerinde şehit olduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 953 Tarih: 25 Eylul 2021 04:21
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, Beyta kasabasının ahalisinden olan Hubeysa'nın başına gerçek mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralandığını, çok kritik bir halde Necah Hastanesi'ne ulaştırıldığını ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ve şehit olduğunu duyurdu. 

Habisa'nın da şehit olmasıyla birlikte Sabih Dağı savunması için verilen mücadelede şehit edilen Filistinlilerin sayısının 8 olduğu belirtildi. İşgal rejiminin bu bölgeye yönelik yahudileştirme faaliyetlerine karşı bölge ahalisi sürekli mücadele ederek eylemler ve gösteriler düzenliyor. İşgalcilerin bu eylemlere ve gösterilere müdahale etmesi çatışmalara neden oluyor. 

Bugün de Nablus'a bağlı Beyta ve Beyt Decen kasabalarında gösteriler düzenlenmiş, işgal güçlerinin müdahalesi sonucu birçok kişinin yaralandığı haber verilmişti. 

Filistin Kızılay Teşkilatı bugünkü olaylarla ilgili yaptığı açıklamada bugünkü olaylarda 8 kişinin lastik kaplamalı veya madeni mermiyle yaralandığını, onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından etkilendiğini duyurdu. Ekiplerinin 28 kişiye müdahalede bulunduğunu, bunlardan birinin kafasına mermi isabet ettiğinin ve durumunun ağır olduğunun tespit edildiğini açıklayan Kızılay bu kişinin daha sonra hastanede hayatını kaybettiğinin öğrenildiğini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar