MAHMUD ABBAS'IN YEREL SEÇİM KARARINA İTİRAZ SESLERİ YÜKSELİYOR

 

Görüntülenme: 1220 Tarih: 24 Eylul 2021 00:17
MAHMUD ABBAS'IN YEREL SEÇİM KARARINA İTİRAZ SESLERİ YÜKSELİYOR

Daha önce Filistin'deki tüm oluşumların ittifakıyla yapılması kararlaştırılan ancak Mahmud Abbas'ın tek yanlı kararıyla iptal edilen genel seçimler için Hamas'ın "Kudüs'te buluşalım" listesindeki bayan adaylardan Fadiye El-Berğusi, şimdi Abbas yönetiminin kimsenin fikrine başvurmaksızın yine tek taraflı hareket ederek aşamalı yerel seçimler kararı almasının Filistin'in genelini yok sayma anlamına geldiğini dile getirdi. 

El-Berğusi, Abbas'ın gerek daha önce genel seçimleri iptal ederken ve gerekse şimdi aşamalı ve kategorilere göre yerel seçimler yapma kararı verirken sergilediği tutumun Filistin'in genelini yok sayarak, tamamen kendi kişisel tercihlerine göre karar verme anlamına geldiğini vurguladı. 

Berğusi; "Birlik ve ulusal safların birleştirilmesi için çaba sarf etmek yerine böyle saçma bir adım atılması halkımıza ve onun direnişine layık olmayan bir davranıştır." dedi. 

El-Berğusi, Abbas'ın aslında böylece ikincil seçimler vasıtasıyla demokratik yapının görünmesi yolunda sonuç getirmeyecek bir çaba sarf ettiğini ve bu yolla aynı zamanda kendisine destek veren Avrupa Birliği'ne, çirkin olan vakıayı güzel göstermek istediğini dile getirdi. 

Filistin Başbakanı Muhammed İştiye'nin başkanlığındaki Bakanlar Kurulu, 6 Eylül tarihinde, yerel meclislerin aşamalı olarak ve kategorilere göre belirlenmesi için seçimler yapılması ve Filistin'deki direniş hareketleriyle herhangi bir ittifak sağlanmadan 11 Aralık tarihinde yerel seçimlerin birinci turunun gerçekleştirilmesi yönünde karar almıştı. 

Bakanlar Kurulu kararına göre bu turda, köy meclislerinin ve Batı Şeria'da C kategorisine giren bölgelerdeki belediyelerle, Gazze'deki belediyelerin meclislerinin belirlenmesi için oylama yapılacak. 

Ancak Filistin'deki siyasi çevreler hükümetin tek taraflı bu kararına tepki göstererek, bunun sadece bir taktik seçimi olacağına dikkat çektiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar