ABD'DE DEMİR KUBBE OYLAMASI

 

Görüntülenme: 1054 Tarih: 22 Eylul 2021 16:43
ABD'DE DEMİR KUBBE OYLAMASI

ABD Temsilciler Meclisi Demokrat Çoğunluk Başkanı Steny Hoyer, Meclis'in, İsrail işgal rejimi için inşa edilen ve füzesavar sistemi olarak bilinen Demir Kubbe sistemine mali desteğin devam etmesi konusunu da içeren bir yasa tasarısını bu hafta sonundan önce oylayacağını duyurdu. Hoyer'in bu açıklamayı bazı demokrat üyelerin başka bir teklif çerçevesinde, Demir Kubbe sistemine yapılan yardımda kesinti yapılması kararı üzerine çıkan ateşli tartışma sebebiyle yaptığı belirtiliyor. 

Dün (21 Eylül Salı) akşam Meclis'te yapılan tartışmalar neticesinde sol cenahta yer alan bazı Demokrat üyelerin teklifiyle İsrail'in Demir Kubbe sistemi için ayrılan fondan bir milyar dolar kesinti yapılması kararlaştırılmıştı. 

Bunun üzerine çıkan tartışmalar neticesinde Steny Hoyer, Demir Kubbe sisteminin tamamının fonlanması konusunu da içeren bir yasa tasarısı için hafta sonundan önce bir oylama yapılacağını duyurdu. 

Hoyer, tasarının yasalaşması için Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi durumunda Senato'ya gönderileceğini, sonra da Başkan Joe Biden'ın imzasına sunulacağını hatırlattı. 

Hoyer bu arada, Başkanın ve Demokrat Parti liderlerinin bu yasa tasarısına olumlu baktıklarını dile getirdi. 

Demir Kubbe sistemine yapılacak yardımlarda 1 milyar dolar kesinti yapılması kararı üzerine Demokrat Parti liderleri, Demir Kubbe sisteminin fonlanması işleminin gerçekleşmesi, ama bunun Amerikan Savunma Bakanlığı'nın yıllık bütçesinden karşılanması için çaba sarf etmeye başladılar. 

Temsilciler Meclisi'nin başkan yardımcılarından biri siyonistlere ait Times of Israel gazetesine yaptığı açıklamada, Demir Kubbe'nin fonlanacağını ancak bunun 2022 savunma harcamaları programı içinde gerçekleşeceğini vurguladı. 

İşgalcilere ait Walla sitesi de sözü edilen Demokrat üyelerin tavırlarının, bütçe yasasının Kongre'ye getirilmesinden birkaç saat önce ve İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'yle ilgili politikalarına yönelik birtakım eleştiriler üzerine ortaya çıktığını vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar