SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE ÖĞRENCİLERE SALDIRDI

Bugün (22 Eylül Çarşamba) işgal altındaki Kudüs'te siyonist işgal güçlerinin Filistinlilere saldırması sonucu bir gencin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 1242 Tarih: 22 Eylul 2021 16:12
SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE ÖĞRENCİLERE SALDIRDI

Yerel haber kaynaklarının görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgilere göre işgal güçleri, Et-Tur Erkekler Lisesi yakınında meydana gelen çatışmada Bessam Ebu Sebitan adlı bir gence lastik kaplamalı mermilerle saldırdılar ve genç sol ayağından yaralandı. Sonra işgal güçleri onu Kudüs'teki sorgulama merkezlerinden birine götürdüler. 

Kaynaklar işgal güçlerinin aynı zamanda okul öğrencilerine saldırdıklarını ve bazılarını çok şiddetli bir şekilde darp ettiklerini dile getirdi. 

Kaynakların verdiği bilgilere göre Et-Tur beldesine baskın düzenleyen işgal güçleri öğrencilere okuldan çıktıkları esnada saldırdı ve şiddetli bir şekilde darp ettiler. Bu sırada ayağından lastik kaplamalı mermiyle yaraladıkları Bessam Ebu Sebitan'ı da, acılarından dolayı şiddetle bağırmasına rağmen sürükleyerek sorgulama merkezine götürdüler. 

İşgal güçlerinin Kudüs'te sabah saatlerinden beri bazı caddeleri kapattıkları ve bunun da özellikle okul öğrencilerini çok zor durumda bıraktığı dile getirildi. 

Siyonist işgal güçleri bugün yahudilerin Çardaklar Bayramı münasebetiyle onların "Ağlama Duvarı" adını verdikleri Müslümanlar tarafından Burak Duvarı olarak bilinen ve Mescidi Aksa'nın haremi içinde yer alan duvara ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla bazı caddeleri Filistinlilere tamamen kapattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar