İŞGALCİ İSRAİL BATI YAKA'DA YÜZLERCE DÖNÜM ARAZİYİ GASP EDECEK

Siyonist işgal yönetimi Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in doğusundaki Kisan köyünde yüzlerce dönüm arazinin gasp edilmesine dair karar çıkardı.  

Görüntülenme: 1191 Tarih: 22 Eylul 2021 16:38
İŞGALCİ İSRAİL BATI YAKA'DA YÜZLERCE DÖNÜM ARAZİYİ GASP EDECEK

Beytlahim'deki Duvara ve Yahudileştirmeye Karşı Mücadele Komitesi Ofisi Müdürü Hasan Bureyciye'nin yaptığı basın açıklamasında, beklenmedik bir şekilde çıkarılan kararla Ivadullah ailesine ait ve köyün güneydoğusunda yer alan yüzlerce dönümlük bir arazinin doğal sit alanına dönüştürülmesine hükmedildiği belirtildi. 

Bureyciye bu kararın aslında Kisan köyündeki Filistinlilerin arazileri üzerinde yahudi yerleşimini kolaylaştırmayı hedeflediğine ve Abi Hanahil yahudi yerleşim merkezinin genişletilmesinin amaçlandığına dikkat çekti. 

Siyonist işgal yönetimi Filistinlilerin arazilerini zorla gasp etmek için bazen aşamalı bir yönteme başvurmayı tercih ediyor. Bunun için önce belli bir bölgeyi doğal sit alanı ilan etmek suretiyle sahiplerinin elinden alarak kamulaştırıyor. Sonra da buraları yakındaki bir yahudi yerleşim merkezinin arazisine ilhak ederek orayı genişletiyor, ya da yeni bir yerleşim merkezi inşa ediyor. Şimdiye kadar Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere ait binlerce dönüm arazi bu şekilde gasp edildi. 

İşgal rejimi Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşim merkezlerinin tümünü Filistinlilerin arazilerini zorla ve tamamen hukuksuz bir şekilde gasp etmek suretiyle kurdu. Buralara yerleştirilen yahudi yerleşimciler de eşkıya çeteleri kurarak sürekli Filistinlilere saldırıyor. İşgal rejimi de bu yolla o bölgenin insanlarını evlerini ve yurtlarını terk etmeye zorlamak istiyor. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar