HALİD MEŞAL'DEN KAHRAMAN ESİRLERİN AİLELERİNE TELEFON

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Yurtdışı Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, işgal rejiminin Celbu' Hapishanesi'nden kaçtıktan sonra işgal güçlerinin geniş çaplı aramaları sonunda yeniden tutuklanıp hapse konan "Özgürlük Tüneli" esirlerinin ailelerini tek tek arayarak kararlı duruşlarından ve azimlerinden dolayı kendilerini tebrik etti.  

Görüntülenme: 1143 Tarih: 22 Eylul 2021 23:34
HALİD MEŞAL'DEN KAHRAMAN ESİRLERİN AİLELERİNE TELEFON

Meşal telefon görüşmelerinde esirlerin özgürlüğe kapı aralamak için imkansız gibi görülen bir şeyi başardıklarını ve böylece kahramanca bir eylem gerçekleştirdiklerini dile getirerek bu eylemleriyle aynı zamanda işgal rejiminin engellerinin aşılamaz olduğu ön yargısının da yıkıldığına dikkat çekti. 

Meşal görüşmelerinde aynı zamanda bu altı mücahit esirin verdikleri savaşla Filistin halkının gönlündeki direniş ve mücadele azmini yeniden harekete geçirmeyi başardıklarını vurguladı. 

Meşal görüşmelerinde; "Bu esirler ve Ulusal Esir Hareketi'nin diğer mensupları ile onların liderleri Allah'ın izniyle, Filistin direnişine layık, onurlu bir esir takası anlaşmasıyla yakında özgürlüğü görecektir." diyerek hareketlerinin esirlerin ve onların ailelerinin her zaman hizmetinde olacağını hatırlattı. 

Bu arada esirlerin aileleri de görüşmelerinde esirlerin özgürleştirilmeleri sorumluluğunu üzerine alan, Filistin halkının fedakarlıklarına, bu halkın kahraman evlatlarına ve eylemcilerine layık onurlu bir takas anlaşması yapmak için çalışan harekete ve direnişin önderlerine güvendiklerini dile getirdiler. 

Siyonist işgal güçleri, 15 gün önce işgal zindanından kaçan altı esirden Yakub El-Kadiri ile Mahmud El-Arıda'yı 10 Eylül Cuma gecesi Nasıra'da, Zekeriya Ez-Zubeydi ile Muhammed El-Arıda'yı 11 Eylül Cumartesi günü Aşağı El-Celil'in yakınlarındaki Ummu'l-Ğanem köyünün yakınlarında ele geçirdiğini duyurmuştu. Kalan iki esir Eyhem Kememci ve Munadıl Nefi'at'ı ise aradan 13 gün geçtikten sonra 19 Eylül Pazar günü Cenin şehrinin içindeki bir mahallede yakaladıklarını bildirmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar