KAHRAMAN ESİR MAHMUD ABDULLAH ALİ ANDA'YI TANIYALIM

Cenin şehrinin güneyindeki Arrabe kasabasının ahalisinden olan 46 yaşındaki esir Mahmud Abdullah Ali Arıda işgal zindanlarında 26. yılına girdi.  

Görüntülenme: 1488 Tarih: 22 Eylul 2021 20:53
KAHRAMAN ESİR MAHMUD ABDULLAH ALİ ANDA'YI TANIYALIM

Cenin'deki Esir Kulübü'nün müdürü Muntasır Semur yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin Celbu' Hapishanesi'nden Özgürlük Tüneli vasıtasıyla kaçmayı başaran 6 kahraman esirin arasında yer alan El-Arıda'nın siyonist işgal güçleri tarafından 21 Eylül 1996 tarihinde tutuklandığını hatırlattı. İşgal yargısının daha sonra onu müebbet ve 15 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini belirtti. 

Söz konusu tutuklamanın onun işgal güçleri tarafından ilk tutuklanması olmadığı, ondan önce de 1992'de tutuklandığı ve 41 ay hapiste tutulduğu dile getirildi. 

Semur, El-Arıda'nın zindandayken lise ve İslami Eğitim alanında lisans eğitimini tamamladığını, kendini iyi yetiştirmiş birisi olması sebebiyle işgal zindanında esirlerin bilgisine başvurduğu önemli bilgi kaynaklarından biri olduğunu vurguladı. 

Semur'un verdiği bilgilere göre El-Arıda zindanda bulunduğu sırada birçok eser ve hikaye yazdı. Bunların arasında "Er-Revahil (Gezginler)" ve "Filistin'deki İslami Hareket Üzerinde Düşüncenin Tesiri" adlı kitaplar başta olmak üzere birçok eser bulunuyor. Kitaplarının çoğu henüz basılmadı. 

Mahmud El-Arıda, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri'ne mensup esirlerden. 6 Eylül'de işgal zindanından Özgürlük Tüneli vasıtasıyla kaçmasından sonra 10 Eylül tarihinde işgalci siyonistler tarafından Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Nasıra'da yeniden yakalanmıştı. İşgalci siyonistlerin onu yakaladıktan sonra kendisine çok şiddetli şekilde işkence ettikleri, kendisiyle bizzat görüşen avukatı tarafından dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar