KORSAN İSRAİL MİLLETVEKİLİ NAYİF ERRECUB'UN İDARİ TUTUKLULUK SÜRESİNİ UZATTI

Filistin Yasama Meclisi, Hamas mensubu El-Halil milletvekili Nayif Er-Recub'un idari tutukluluk cezasını uzatmasını kınadı. 

Görüntülenme: 1224 Tarih: 21 Eylul 2021 02:53
KORSAN İSRAİL MİLLETVEKİLİ NAYİF ERRECUB'UN İDARİ TUTUKLULUK SÜRESİNİ UZATTI

Meclis Başkanlığı yaptığı basın açıklamasında işgal rejiminin milletvekili Nayif Er-Recub'u zindanlarda tutarak onun demokrasi tecrübesini Filistin alanında değerlendirmesini engellemeye çalıştığını vurguladı. 

Filistin Yasama Meclisi aynı zamanda dünya parlamentolarını ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını işgal rejiminin hukuk dışı uygulamalarına ve parlamento üyelerinin dokunulmazlıklarını çiğnemesine engel olmak için harekete geçmeye çağırdı. 

Siyonist işgal rejimi mahkemesi dün (19 Eylül Pazar) gerçekleştirdiği duruşmada milletvekili Nayif Er-Recub'un idari tutukluluk cezasını dört ay uzatma kararı vermişti. 

İşgal güçleri onu 19 Mayıs tarihinde El-Halil'deki evine düzenlenen baskında gözaltına almıştı ve o tarihten bu yana aile efradı tarafından ziyaret edilmesine de engel olunuyor. 

İşgal rejiminin sadece Filistinlilere yönelik olarak uyguladığı idari tutuklama cezasına göre, işgal savcısı bir Filistinliyi hakkında herhangi bir dava dosyası açmadan ve yasal gerekçe göstermeden altı ay süreyle hapse atabiliyor. Sonra bu cezayı yine altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın sonunda serbest bırakılsa bile işgalci askerler istediklerinde yine "idari tutuklama" uygulamasıyla hapse atabiliyorlar. Dolayısıyla bu uygulama işgal yargısına, hiçbir yasal gerekçe ve kanuni cezalandırma olmaksızın bir Filistinliye sadece belli aralıklarla ev ziyaretine müsaade etmek suretiyle müebbet hapis cezası bile verme imkanı sunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar