AMERİKA'DA FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Amerika'da yaşayan Filistinlilerden ve Filistin halkının meşru haklarına destek verenlerden oluşan bir topluluk ABD'nin Boston şehrinde İsrail işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esirlere destek amacıyla gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1514 Tarih: 20 Eylul 2021 09:28
AMERİKA'DA FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Gösteriye ABD'deki öğrenci derneklerinin mensuplarının yanı sıra Filistin halkının haklı mücadelesine destek veren bazı yahudiler de katıldı. Katılımcılar Filistin bayraklarını, işgal zindanından kaçmayı başaran altı Filistinli esirin fotoğraflarını ve Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmalarını isteyen pankartlar taşıdılar. 

Boston İnsan Hakları Komiseri Fatin Şilbaye uluslararası kuruluşları ve insan hakları kurumlarını Filistinli esirlerin ve özellikle de işgal zindanından kaçtıktan sonra yeniden tutuklanan altı esirin hayatlarının korunması için harekete geçmeye çağırdı. 

Şilbaye, arabasındaki tüpün kazayla patlaması sonucu bedeninin önemli bir kısmı yanan ve işgal güçleri tarafından eylem teşebbüsünde bulunma suçlamasıyla haksız bir şekilde tutuklanan kadın esir İsra Ce'abis'in çektiği sıkıntılara ve acil tedaviye ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Bu bayan esirin özgürlüğüne kavuşturulması ve bir an önce tedavisinin başlatılması için insan hakları kuruluşları nezdinde bir hareketlilik başlatılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. 

Şilbaye, İsrail cezaevlerindeki Filistinli esirlerin, özellikle de hastaların, çocukların, kadınların ve yaşlıların sıkıntılarının gündeme taşınması için bütün dünyadaki insan hakları kuruluşlarının harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar