SİYONİST KATİLLER GAZZE'DE BALIKÇILARA SALDIRDI

İsrail işgal güçleri bugün (20 Eylül Pazartesi) sabah Gazze Şeridi'nin doğusunda ve batısında muhtelif bölgelerde Filistinli balıkçılara ve çiftçilere yönelik saldırılar gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 1279 Tarih: 20 Eylul 2021 13:13
SİYONİST KATİLLER GAZZE'DE BALIKÇILARA SALDIRDI

Safa Haber Ajansı'nın bizzat görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberlere göre İsrail işgal güçlerine ait askeri botlar Gazze sahilinin kuzeybatı kesiminde yer alan Beytu Lahiya ve Sudaniye bölgelerinin açıklarında Filistinli balıkçıları takibe aldı ve üzerlerine ateş etti. İşgalcilerin bu saldırıları üzerine balıkçılar avlandıkları yerlerden uzaklaşmak zorunda kaldılar. 

İşgalcilerin aynı zamanda Orta Bölge vilayetinin doğusunda da kuş avcılarına yönelik olarak göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları belirtildi. 

Bununla eş zamanlı olarak güneydeki Han Yunus vilayetinin doğusunda yer alan El-Fuhari beldesinin doğusunda da koyun çobanlarına ve çiftçilere saldırı düzenledikleri haber verildi. Hayatları hakkında endişeye düşen çiftçiler ve çobanlar saldırıya uğradıkları bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldılar. 

Gazze bölgesini 15 yıldan beri abluka altında tutan siyonist işgal rejimi güçleri bu bölgenin ahalisine sınır tarafından veya deniz tarafından gündelik saldırılar düzenliyor. Denizde balıkçıların avlanmasını engellerken kara sınırına yakın arazilerde de çiftçileri ve çobanları sık sık rahatsız ediyorlar. 

İşgalciler tarafından sürekli sıkıştırılan balıkçılar Gazze ahalisinin gıda ihtiyacı açısından önemli bir açığı kapatan balığı temin ediyorlar. Aynı zamanda bu bölgedeki ahalinin yüzde onluk kısmı balıkçılık ile geçimini sürdürüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar