CENİN'DE ÇATIŞMA

Dün gece Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyindeki Ya'bed kasabasının arazisi üzerine kurulu olan Dutan askeri kontrol noktasında işgalcilerle Filistinli gençler arasında meydana gelen çatışmalar nedeniyle bazı gençler atılan gaz bombalarından zarar gördü.  

Görüntülenme: 1117 Tarih: 20 Eylul 2021 19:16
CENİN'DE ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre çatışmalar askeri kontrol noktasına toplanan işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında meydana geldi. İşgal askerleri gençlerin üzerine ses ve gaz bombaları attı. 

Ya'bed kasabasında da işgal güçlerinin dün gece Filistinli iki genci tutukladıkları haber verildi. İşgal güçlerinin kasabanın içine düzenledikleri baskın esnasında da Filistinlilerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi ve bazı Filistinliler yaralandı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri burada 15 yaşındaki Hilal Muhammed Cemil Salah ve Ali Ziyad Ömer Ebu Salah adlı gençleri tutukladılar. 

Bu arada bir başka çatışma da Cenin'in kuzeydoğusunda yer alan El-Celeme askeri kontrol noktasında meydana geldi. Gençler burada işgal askerlerinin üzerine boru dirseklerinden elde edilen el yapımı patlayıcılar attı. 

El-Celeme kontrol noktası birkaç geceden beri gece şaşırtması eylemlerine sahne oluyor. 

Dün gece işgal güçlerinin Cenin şehrine yaptıkları baskınlar da şehrin bazı giriş noktalarında çatışmalara sebep oldu. İşgal güçleri, araçlarından bazılarının atılan mermilerle zarar gördüğünü duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar