HAMAS'TAN SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞEN ÜLKELERE UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), utanç verici “İbrahim Anlaşmaları”ndan geri adım atılmasını ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi uygulamalarından vazgeçilmesini isteyerek, Arap halklarına ve Müslümanlara Filistin’i savunma rolünü yeniden üstlenmeleri çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 891 Tarih: 19 Eylul 2021 18:34
HAMAS'TAN SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞEN ÜLKELERE UYARI

Hamas, “İbrahim Anlaşmaları”nın yıldönümü münasebetiyle dün yayınladığı bildiride, yanlış siyasi rotanın düzeltilmesi ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkan halkların beklentilerine uygun davranılması gerektiğini ifade etti.
 

“İbrahim Anlaşmaları”nın tamamen Siyonistlerin projesi olduğuna dikkat çeken Hamas, anlaşmaların amacının işgal rejimini bölgeye eklemek ve işgal rejimiyle kurulacak ittifaklarla çatışma önceliklerini değiştirmek olduğunu söyledi.
 

Amerika Birleşik Devletleri ve işgal rejiminin ümmetin bilincini bozmak için aldatma operasyonlarını sürdürdüğünü kaydeden Hamas, “İbrahim Anlaşmaları”nın propagandasının ve bölgenin tarihine, bugününe ve geleceğine ihanet eden rejimlerle normalleşme anlaşmaları imzalanmasının planın bir parçası olduğunu belirtti.
 

Hamas, “İbrahim Anlaşmaları”nın işgal rejimini bölgede askeri, siyasi ve ekonomik olarak egemen kılmayı, bölgenin doğal kaynaklarını sömürmesini sağlamayı, Filistin davasını ikinci plana itmeyi ve Filistin halkını çevresinden koparmayı hedeflediğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar