ESİR EYHEM KEMEMCİ'NİN BABASINDAN SİTEM DOLU AÇIKLAMA

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde yoldaşı esir Munadıl Nefiat ile birlikte gözaltına aldığı esir Eyhem Kememci’nin babası oğlunun gözaltına alınmadan önceki son anlarını anlattı. 

Görüntülenme: 1242 Tarih: 19 Eylul 2021 09:46
ESİR EYHEM KEMEMCİ'NİN BABASINDAN SİTEM DOLU AÇIKLAMA

Kememci, oğlunun gözaltına alınmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Eyhem’in kendisine telefon ettiğini ve Cenin’in Doğu Mahallesi’nde bir evde işgal güçleri tarafından kuşatıldığını, bölgeye çok sayıda asker sevk eden işgal güçlerinin binada bulunanlara zarar vermesinden korktuğu için teslim olacağını söylediğini bildirdi.
 

Eyhem’in tünel yoluyla cezaevinden kaçmayı başardıktan sonra 14 gün boyunca dışarıda özgür kaldığını belirten Kememci, oğlunun üzerine düşeni yaptığını ve Cenin’e kadar gelmeyi başardığını fakat kendisini kucaklayacak bir ortam bulamadığını söyledi.
 

Baba Kememci, Eyhem’in sığındığı evin sahiplerine saygılarını ve takdirlerini göndererek, herkesin giderek o evin sahiplerinden vatanseverlik öğrenmeleri gerektiğini ifade etti.
 

Oğlunun her türlü zorluğa ve işgal güçlerinin her türlü aracı kullanarak yürüttüğü arama faaliyetlerine rağmen Cenin’e kadar gelmeyi başardığını kaydeden Kememci, “Sadece direniş bizim yanımızda durdu. Oğlumu evlendireceğim ve çocuklarıyla sevineceğim” dedi.
 

İşgal rejimi medyası, işgal güçlerinin hedef şaşırtmak için Cenin’e çok sayıda asker sevk ederken kentin Doğu Mahallesi’nde özel kuvvetlerin istihbarat teşkilatı Şabak’ın yardımıyla Filistinli iki esirin bulunduğu binayı kuşattığını yazdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar