HIDIR ADNAN GASIP İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DA OYNADIĞI OYUNU AÇIKLADI

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Adnan, esirler Eyhem Kememci ve Munadıl Nefiat’ın işgal güçleri tarafından Cenin’de yeniden gözaltına alınmasının acı verici olduğunu ifade ederek, Cenin’in işgalcilerin gücünü kırmaya devam edeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1310 Tarih: 19 Eylul 2021 00:07
HIDIR ADNAN GASIP İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DA OYNADIĞI OYUNU AÇIKLADI

Aksa’nın Sesi Radyosu’na konuşan Adnan, işgal rejiminin Batı Şeria’da güvenlik ve istihbarat kolları olduğunu, bu konunun abartılmasını istemediklerini fakat aynı zamanda da göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi.
 

Adnan, Celbu’ Cezaevi’nden tünel kazarak kaçmayı başaran altı esirin eylemlerinin sonucunun ya yeniden gözaltına alınmak ya da şehadet olduğunu bildiklerini, Kememci ve Nefiat’ın Cenin’in Doğu Mahallesi’nde gözaltına alındıklarını, birkaç kilometre ötede Cenin Mülteci Kampı’nın ve silahlı mücahitlerin bulunduğunu, operasyonun planlı bir şaşırtmacayla gerçekleştirildiğini kaydetti.
 

İşgal güçlerinin iki şekilde şaşırtmaca yaptığını bildiren Adnan, birincisinde büyük bir askeri güçle Cenin kentine baskın düzenleneceği intibaı verildiğini ve ikincisinde de işgal rejimi medyasının el-Celeme kontrol noktasına el yapımı patlayıcı atıldığına dair haberler yaparak dikkatleri başka yöne çektiğini belirtti.
 

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) da İsrail’in Batı Şeria’da mücahitlere uzanan elini kesmenin vaktinin geldiğini söyledi.
 

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, esirler Kememci ve Nefiat’ın yeniden gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, mevcut aşamanın yönetiminde Batı Şeria’daki gençlere ve özgür insanlara büyük görev düştüğünü ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar