FİLİSTİNLİ ESİR MUNADIL NEFİAT'IN AİLESİNDEN OĞULLARINA DESTEK AÇIKLAMASI

Filistinli esir Munadıl Nefiat’ın ailesi, bu sabah erken saatlerde arkadaşı Eyhem Kememci’yle birlikte Cenin’de bir evde işgal güçlerince gözaltına alınan oğullarının nerede tutulduğunu henüz bilmediklerini söyledi. 

Görüntülenme: 1025 Tarih: 19 Eylul 2021 12:43
FİLİSTİNLİ ESİR MUNADIL NEFİAT'IN AİLESİNDEN OĞULLARINA DESTEK AÇIKLAMASI

El-Cezire Mübaşir kanalına konuşan esirin babası, işgal güçlerinden büyük bir kuvvetin Cenin’e girdiğini medyadan işittiklerini, kentteki bazı bölgelerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında silahlı çatışmaların meydana geldiğini, sonra sosyal medyadan oğullarının gözaltına alındığını öğrendiklerini bildirdi.
 

Öncelikle işgal rejimini ve daha sonra da Filistin Yönetimi’ni sorumlu tuttuğunu kaydeden baba Nefiat, Filistin Yönetimi’nin esirlere sahip çıkması ve onları yalnız başlarına bırakmaması gerektiğini belirtti.
 

Celbu’ Cezaevi’nden tünel kazarak kaçan altı esirden biri olan ve bu sabah erken saatlerde gözaltına alınan esir Nefiat’ın annesi de oğlunun kahraman bir direnişçi olduğunu, işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğunu, oğlu hakkında hiçbir bilgileri olmadığını ve işgal güçlerinin oğlunun hayatından sorumlu olduğunu ifade ederek, “Munadıl ve beraberindekilerin hepsi benim oğlum. Rabbim onları korusun” dedi.
 

Oğlunun dindar biri olduğunu ve herkesin onu sevdiğini söyleyen anne Nefiat, oğlu Munadıl’ın 14 yaşından bu yana birçok kez gözaltına alındığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar