SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE 4 GENCİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün gece el-Halil kent merkezindeki İbrahim el-Halil Camii yakınlarında yer alan es-Sehle Mahallesi’nde Filistinli dört genci Yahudi yerleşimcilerle birlikte darp ettikten sonra gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1055 Tarih: 19 Eylul 2021 16:52
SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE 4 GENCİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal askerlerinin İbrahim el-Halil Camii yakınlarındaki es-Sehle bölgesinde ikisi kardeş dört genç ile ikisi genç, biri yaşlı üç kadına saldırdığını, tüfek dipçikleri ve coplarla darp edilen Filistinlilerin yaralandıklarını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal askerlerinin 20 yaşındaki Muhammed Fevvaz Kafişe ve 24 yaşındaki Ziya Tarık Kafişe ile Fevzi Sa’di er-Recebi ve kardeşi Muhammed’i darp edip gözaltına aldığını, Ruveyde Abdu’l-Mu’ti isimli yaşlı kadın ile Lübna ve Melike Cemil Kafişe kardeşleri darp ettiğini söyledi.
 

Yahudi yerleşimciler de dün İbrahim el-Halil Camii yakınlarında işgal güçleri himayesinde el-Muhtesib, el-Baytar, Kafişe ve Ebu Hadid ailelerine saldırmış ve aile fertlerini darp etmişti.

Batı Şeria’nın el-Halil kentinde yaklaşık 30 bin Yahudi yerleşimcinin yaşadığı 50’den fazla Yahudi yerleşim alanı bulunuyor.
 

Tarihi kentteki varlıklarını güçlendirme planları yapan Yahudi yerleşimcilerden 600 kadarı kent merkezindeki Eski Belde semtinde yaşıyor ve 1500 işgal askeri tarafından korunuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar