SİYONİSTLERİN CAMİ KALINTILARINA BİLE TAHAMMÜLÜ YOK

Siyonist işgal güçleri bugün (18 Eylül Cumartesi) Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan ve ahalisi sürgün edildiği için terk edilmiş durumda olan Sarfend köyünün yıllar önce yıkılmış camisinin kalıntıları üzerindeki bütün namazgahlarını, sohbet, namaz ve abdest için kullanılan bütün birimlerini tahrip ettiler. 

Görüntülenme: 1115 Tarih: 18 Eylul 2021 06:31
SİYONİSTLERİN CAMİ KALINTILARINA BİLE TAHAMMÜLÜ YOK

1948 Bölgesi'ndeki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri caminin yıkıntıları üzerine konmuş olan kürsülerini, hasırlarını, çadırını ve abdest için kullanılan suyunun saklandığı varili tamamen tahrip ettiler. İşgalcilerin, Filistinlilerin bu köyün arazilerini ziyaret etmelerini engellemek amacıyla cami kalıntılarından namaz, ibadet ve sohbette kullanılan tüm birimleri tahrip ettikleri ifade edildi. Köyün ahalisi 1948 işgalinde tamamen göçe zorlanmış ve köy boşaltılmıştı. 

Onlarca Müslüman dün, yıllar önce yıkılmış Sarfend Köyü Camisi'nin namaz ve ibadet için kullanılan birimlerini tahrip etmek için gelen işgalcilere engel olmuş ve Cuma namazlarını burada kılmışlardı. 

Sarfend Köyü Komitesi Başkanı Semir Derviş; "Bu, İsrail'in bu camiye ilk saldırısı olmadığı gibi, bizi burada namaz kılmaktan ve ribattan alıkoymak için ilk girişimi de değildir." dedi. 

Derviş; "Onlar ne yapsalar da biz yine de bu mekandaki İslami hakkımızı korumak için kararlılığımızı ve camimiz yeniden inşa edilinceye kadar ribatımızı sürdüreceğiz." diye konuştu. 

Ahalisi göçe zorlanmış olan Sarfend köyünün camisi Filistin'in 1948 Toprakları'ndaki İslami Hareket tarafından restore edilmesinden sonra 21 yıl önce, 25 Temmuz 2000 tarihinde işgal güçleri tarafından yıkılmıştı. Ancak bölgedeki ahali her cuma günü gelip yıkıntıları üzerinde cuma namazlarını kılıp hutbe okuyordu. Bu yüzden yıkıntıları namaz kılmaya elverişli hale getirebilmek için düzenleme yapmış, namazgâhlar oluşturmuş, kürsü, minber ve abdest yeri yapmışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar