DEMİR KUBBE EFSANESİ NASIL ÇÖKTÜ (VİDEO)

 

Görüntülenme: 1331 Tarih: 18 Eylul 2021 17:01
DEMİR KUBBE EFSANESİ NASIL ÇÖKTÜ (VİDEO)

Tel Aviv, ‘Demir Kubbe’yi 218 milyon dolara maletmiş ve her bir füzeyi de 30 ila 50 bin dolar harcamıştı. Hatta bazı hedefleri imha etmek için 2 füze ateşlemek zorunda kalıyor ve bu, maliyeti daha da artırıyor.
Demir Kubbe Savunma Sistemi, işgal topraklarına onlarca füze fırlatan Gazze sınırında, 2011 yılında kuruldu. Daha sonra da füze bataryaları Gazze yakınlarındaki Aşdod, Askalon, Tel Aviv'in güneyi ve Netifot yakınlarına yerleştirildi. Bu sistem; radar, kontrol düzeneği ve 3 füze ateşleyen 20 füzelik aksamdan oluşuyor.
İsrail istihbarat kaynakları, Gazze’den atılan füzelerin Demir Kubbe’yi delebilecek kadar gelişme gösterdiğini ifade ediyor.

Dr. Steven Wagner (Brunel Üniversitesi): Amerika'nın milyar dolarlar harcadığı savunma sistemine, ucuz ve basit teçhizatlar nüfuz etmeyi başarmıştır.
Brian Crebis, 2014 yılında, Demir Kubbe’nin gizli bilgilerinin Çinli bir hacker grubu tarafından çalındığını duyurmuştu.
Kudüs'ün Kılıcı savaşında da direnişin füzeleri Demir Kubbe’yi aşıp işgal altındaki toprakları vurmuştu.
Kudüs'ün Kılıcı, aslında "Demir Kubbe Efsanesi" yalanını herkese ispatlamış oldu. Hatta Amerika terör ordusu dahi sistemi satın almaktan vazgeçti.

kudusgunu.com

Yorumlar