BENNY GANTZ ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANIYOR

 

Görüntülenme: 1188 Tarih: 17 Eylul 2021 12:35
BENNY GANTZ ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANIYOR

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Lahey'deki temyiz mahkemesi Filistin vatandaşı İsmail Ziyade'nin, işgal rejiminin eski Genelkurmay Başkanı ve şu anki Savaş (Savunma) Bakanı Benny Gantz ile işgal ordusunun eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve şu an da Savaş Bakanlığı'nda Genel Müdür olan Amir Eshel aleyhine, Gazze'nin ortasındaki evini bombalayarak yıkmaları sebebiyle açmış olduğu davayı görüşmek amacıyla önümüzdeki perşembe günü bir duruşma düzenleyeceği bildirildi. 

Filistin İçin Adalet Kampanyası tarafından yapılan açıklamada, Ziyade'nin, Lahey'deki ilk mahkemenin 29 Ocak 2020'de verdiği karara itiraz ettiği belirtildi. Söz konusu kararda mahkeme, suçlanan iki kişinin görevlerinden dolayı dokunulmazlıklarını gerekçe göstererek, bu iki generalin görev dokunulmazlıkları sebebiyle Hollanda mahkemelerinde yargılanamayacaklarına hükmetmişti. Aynı zamanda bu iki kişinin suçlandıkları fiili resmi görevlerini yerine getirmeleri esnasında işledikleri belirtilmişti. 

Ziyade, mahkemenin yanlış karar verdiğini ifade etmiş, suçluların görev dokunulmazlıklarının gerekçe gösterilmesine itiraz ederek, bu dokunulmazlığın onlara savaş suçu işleme hakkı veremeyeceğini dile getirmiş ve kararın temyizini istemişti. 

Ziyade, 20 Temmuz 2014 tarihinde Gazze'de aile efradıyla birlikte oturduğu evinin siyonist işgal güçleri tarafından kasten bombalanarak yıkılması, 70 yaşındaki annesinin, üç kardeşinin, eşinin, kardeşinin 12 yaşındaki oğlunun ve bir misafirlerinin öldürülmesi sebebiyle uluslararası yargı nezdinde dava açmıştı. Ancak uluslararası yargı işgalci siyonistlerin böyle bir vahşeti "görevleri icabı" yerine getirdikleri iddiasında bulunarak onların bu yüzden yargılanamayacaklarına hükmetti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar