BENNY GANTZ AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI

 

Görüntülenme: 957 Tarih: 16 Eylul 2021 03:09
BENNY GANTZ AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI

İsrail işgal rejiminde "Savunma Bakanı" sıfatına sahip olan siyonist politikacı Benny Gantz, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın 1967'de işgal edilmiş topraklarda bir devlet kurmayı hayal ettiğini, ancak kendilerinin bu topraklar üzerine kurulmuş olan yahudi yerleşim merkezlerini dağıtmayacaklarını söyledi. 

Foreign Policy dergisinin kendisiyle röportaj yaptığı Gantz; "İsrail, bölgede uzun vadede iki ayrı siyasi yönetim olmasına ihtiyaç olduğunu itiraf etmekle birlikte Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerinden hiçbirini dağıtmayacaktır." ifadesini kullandı. 

Gantz röportajında aynı zamanda Filistinlilerin Batı Şeria ve Gazze arasında bölünmüşlüğü sürerken reel açıdan, masa başı görüşmeleri için bir ihtimal görünmediğini ifade etti. Abbas'ın tarihi tavizler vermeye hazır olduğunu ortaya koyma konusunda başarısız kaldığını ileri süren Gantz; "Abbas hâlâ 1967 sınırlarını hayal ediyor. Ama bu gerçekleşmeyecek. Bizim orada kalacağımızı ve yerleşim merkezlerini dağıtmayacağımızı itiraf etmesi gerekir." diye konuştu. 

İşgal hükümetindeki siyasi kanatlardan birinin lideri olan Gantz geçtiğimiz ay Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'la Ramallah'ta bir görüşme yapmıştı. İşgalcilerle ve Filistinliler arasında en üst düzeydeki ilk görüşme olarak nitelendirilen bu görüşme Filistin'deki bütün direniş gruplarının tepkisine yol açmış ve Filistin halkının arkadan hançerlenmesi olarak nitelendirilmişti. 

İşgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett ise bu görüşmenin barış görüşmelerinin yeniden başlaması anlamına gelmediğini hatırlatmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar