EMİR ABDULLAHİYAN'DAN LÜBNAN HALKININ SİYONİST REJİME VE TEKFİRCİ DÜŞMANA KARŞI GÖSTERDİĞİ ONURLU DİRENİŞE ÖVGÜ

Lübnan Hizbullah Hareketi’nin Tahran’daki temsilcisi Abdullah Safiyüddin, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi. 

Görüntülenme: 999 Tarih: 16 Eylul 2021 17:36
EMİR ABDULLAHİYAN'DAN LÜBNAN HALKININ SİYONİST REJİME VE TEKFİRCİ DÜŞMANA KARŞI GÖSTERDİĞİ ONURLU DİRENİŞE ÖVGÜ

Lübnan Hizbullah Hareketi’nin Tahran’daki temsilcisi Abdullah Safiyüddin, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü.

Bu görüşmede Emir Abdullahiyan, Lübnan’da yeni hükümetin kurulması vesilesiyle ülke halkını ve Beyrut hükümetini tebrik ederek, Lübnan halkının sorunlarının bir an önce çözülmesini ve isteklerinin yerine getirilmesini umduğunu ifade etti.

Reisi hükümetinin direnişi desteklemeye özen gösterdiğini belirten Emir Abdullahiyan, Lübnan halkının Siyonist Rejim ve tekfirci düşmana karşı gösterdiği onurlu direnişini "tüm bölge halkları ve özgürlüksever insanlar için gurur kaynağı" olarak nitelendirdi.

Bakan Emir Abdullahiyan, Lübnan ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, İran’ın Lübnan'ın çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu belirtti.

Abdullah Safiyüddin de bu örüşmede, Emir Abdullahiyan'ı Dışişleri Bakanı olarak göreve başladığı için tebrik etti.

Safiyüddin, “Lübnan halkı, zor günlerde Lübnan'ı desteklediği için İran İslam Cumhuriyeti'ne minnettardır.” dedi.

İran’a ülkesine akaryakıt göndermesi dolayısıyla şükranlarını sunnan Safiyüddin, İran İslam Cumhuriyeti'nin her alanda büyüyüp ilerleme kaydetmesni diledi.

TESNİM 

Yorumlar